[Žinios trumpai] Ukrainoje sparčiai kuriamas karo monstras: Zelenskis pirmą kartą paskelbė, kokio įspūdingo dydžio yra dabartinė Ukrainos kariuomenė  ()

Televizijos eterio metu prezidentas pažymėjo, kad invazijos pradžioje su tuo metu buvusiomis Ukrainos pajėgomis nebuvo įmanoma sustabdyti RF, kuri vykdė puolimą beveik visomis kryptimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis priminė, kad metų pradžioje pasirašė dekretą, leidžiantį padidinti karių skaičių dar 100 tūkstančiu.

„Net ir turėdami papildomus 100 000, negalėjome jų sustabdyti... Šiandien mes turime jau 700 000. Ir mes dabar matome 700 000 kovojančių žmonių, išsibarsčiusių po visą šalies teritoriją, darbo rezultatus“, - sakė Zelenskis.

Šalies vadovas pridūrė nenorintis diskutuoti apie NATO, bet pažymėjo, kad šios šalys, turėdamos ginklų ir oro gynybos sistemų, galėjo apsaugoti dangų nuo tų pirmųjų raketų, kurias Rusijos Federacija paleido į Ukrainą.

„Ir vis tik manau, kad mes buvome gerai pasiruošę šiam karui. Jie daug ko nežinojo apie mus, bet gavo pagal nuopelnus", – sakė Zelenskis.

Karas Ukrainoje: atnaujinta

Rusijos kariai tęsia bandymus užgrobti Donecko ir Luhansko sritis, gyvenvietės regione apšaudomos visą parą.

Šiuo metu kautynės vyksta Severodonecko apylinkėse, sudėtinga padėtis Popasnoje ir Zolote, sakė Luhansko OVA vadovas Serhijus Gaidai.

 

Rytuose buvo atremta 11 priešo atakų, sunaikinti 8 tankai, 3 artilerijos sistemos, 10 šarvuočių, 3 specialieji šarvuočiai ir 6 priešo mašinos.

Oro gynybos daliniai numušė bepilotį orlaivį Orlan-10 ir operatyvinę-taktinę nepilotuojamą aviacijos sistemą ZALA.

Be to, Karo studijų instituto duomenimis, Rusijos kariuomenė bando atgauti savo senąsias pozicijas į šiaurę nuo Charkovo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(1)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: