[Žinios trumpai] Dėka Rusijos propagandistų Ukraina pirmą kartą visos karybos istorijoje sunaikino ypatingai retą Rusijos mortyrą „Tulpę“ (Video)  ()

Savaeigių ginklų geografinę vietą nutekino Rusijos propagandistai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-22 [Žinios trumpai] Dėka Rusijos propagandistų Ukraina pirmą kartą visos karybos istorijoje sunaikino ypatingai retą Rusijos mortyrą „Tulpę“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą šiuolaikinėje istorijoje Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino Rusijos savaeigę mortyrą – „2S4 Tyulpan“.

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Ukrainos ginkluotosios pajėgos, Rubižnės rajone pavyko sunaikinti įsibrovėlių karinę techniką.

„Tulpę“ Ukrainos gynėjai sunaikino, Rusijos propagandistams nutekinus jos geografinę vietą. Šis įvykis buvo užfiksuotas vaizdo įraše.

„Tai pirmasis dokumentinis šios klasės savaeigių ginklų sunaikinimo patvirtinimas ne tik šiame kare, bet ir apskritai šiuolaikinėje istorijoje. Tikėkite Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis! Šlovė Ukrainai!", - rašoma žinutėje.

 

2S4 „Tyulpan“ (dažnai rašoma „Tulpan“) – 1969-1988 m. gaminta sovietinė 240 mm savaeigė sunkioji mortyra. „Tulpė“ šiuo metu yra didžiausia šiandien naudojama mortyros sistema.

2S4 buvo naudojama per konfliktus Afganistane ir Čečėnijoje. Taip pat buvo pranešimų, kad „Tyulpan“ panaudoti Sirijos armija 2012 m. bombarduojant Homsą.

 

2S4 šaudymo greitis yra lėtas, tik vienas šūvis per minutę. Taip yra dėl didelio mortyros dydžio ir jo amunicijos svorio (iki 228 kg).

 

2S4 nuotolis yra 9 650 metrų naudojant standartinius labai sprogstamus šovinius, bet gali siekti iki 20  km naudojant didelio nuotolio šaudmenis.

2S4 įgulą sudaro vairuotojas ir vadas, o mortyrai valdyti reikia papildomų 3 pagalbinių pajėgų. Papildomi kariai dažniausiai važiuoja atskiru šarvuočiu.

Šiuo metu Rusijos armijos aktyviame arsenale yra vos 9 „Tulpės“, dar yra 410 vienetų sandėliuose. Šiuo metu modernizuojamos. Modernizuotose transporto priemonėse sumontuotos modernios ryšių ir valdymo sistemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)

Komentarai ()