[Žinios trumpai] Podoliakas paskelbė apie keistus Vakarų raginimus ir kodėl tai būtų katatrofinė klaida  ()

Nepaisant egzistuojančio tarptautinio spaudimo, Ukraina nesutiks atsisakyti savo teritorijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos derybininkas Mychailo Podoliakas šeštadienį teigė, kad Ukrainai paliaubos netinka, nes Rusija tokią pauzę išnaudotų ne taikos pozicijų stiprinimui.

„Šis karas nesustos. Būtų tik pauzė. Po jos Rusija pultų su dar didesniu intensyvumu. Rusija atkurtų savo ginkluotę, žmogiškąsias pajėgas, ištaisytų klaidas, įvykdytų šiokią-tokią modernizaciją, atleistų kelis generolus... Ir tada pradėtų dar kruvinesnį, didesnio masto puolimą“, sakė Podoliakas, argumentuodamas, kodėl paliaubos Ukrainai netinka. Ukrainai reikia pergalės, o ne pauzių, kurias Rusija, tikėtina, išnaudotų tik savo karinių pozicijų stiprinimui.

Podoliakas teigia, kad iš Vakarų girdi keistus raginimus skelbti paliaubas, per kurias Rusijos pajėgos liktų ten, kur yra - Ukrainos teritorijoje. Vyriausiojo Ukrainos derybininko teigimu, taikos derybos įmanomos tik tada, kai Rusijos karinės pajėgos yra išvestos arba išvytos.

Podoliakas atmeta bet kokius raginimus nusileisti ir atiduoti kai kurias teritorijas Rusijai. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl Ukrainos-Rusijos derybos dabar yra sustojusios. Rusija reikalauja, kad Ukraina pripažintų Donbaso pseudorespublikų nepriklausomybę ir Krymą Rusijai, Ukraina su tuo kategoriškai nesutinka. Ukraina iš pradžių to nelaikė pagrindu nutraukti derybas ir siūlė savo kompromisus. Pavyzdžiui, Ukraina siūlė atidėti Krymo klausimą 15 metų, o Donbase derėtis dėl autonomijos, skirtingų valdymo būdų. Tokios sąlygos Rusijos nesudomino ir derybos sustojo.

 

Podoliakas teigia, kad Rusija privalo būti sutriuškinta, nes kitaip ji įsitvirtins savo pozicijose ir po kiek laiko atnaujins karinius veiksmus. Jai niekada nebus gana.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(61)
(0)
(61)

Komentarai ()