[Žinios trumpai] Gavo slaptus duomenis apie „LDNR armijos“ kareivių nuostolius: situacija katastrofiška - FSB viską slepia, nes bijo  ()

Atskleidė duomenis apie „mobilizuotųjų“ nuostolius okupuotame Donbase.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija priverstinai siunčia gyventojus okupuotose Donecko ir Luhansko sričių teritorijose į karą prieš Ukrainą. Jie patiria didžiulius nuostolius mūšiuose su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis.

Tačiau Rusijos Federacijai nerūpi „LDNR“ karių nuostoliai, praneša „Kanalas 24“, remdamasis žvalgybos šaltiniais.

Kaip išsiaiškino žurnalistai, nuostolių statistika tvarkoma „LDNR“ vadovybėje. Pasak žvalgybos šaltinių, pagrindiniai teroristai Pušilinas ir Pasečnikas kruopščiai slepia likviduotų ir sužeistųjų skaičių, nes tai gali tapti protestų priežastimi.

„LDNR“ armijos nuostoliai nuo plataus masto karo pradžios

Ukrainos žvalgybos pareigūnai gavo dokumentus, atskleidžiančius „LDNR armijos“ nuostolius nuo plataus masto karo pradžios iki 2022 metų gegužės 12 dienos.

Duomenys apytiksliai: likviduoti 17 247 ORDLO (laikinai okupuoto Donbaso teritorijos) mobilizuoti kariai. Taip pat, žvalgybos duomenimis, sužeistas 8931 žmogus.

Tokius skaičius žvalgybos šaltiniai aiškina tuo, kad vadovybė nenori gelbėti sužeistųjų, taip pat nėra ir kvalifikuotos medicinos pagalbos.

Žiniasklaida taip pat sužinojo, kad Donecko ir Luhansko sričių okupuotų teritorijų gyventojams socialiniuose tinkluose buvo paskelbti „raminantys duomenys“ apie „LDNR“ kariuomenės nuostolius. Juos parengė FSB pareigūnas, žinoma, duomenys gerokai neįvertinti.

 

Be to, šaltiniai atskleidė dar vieną įdomų faktą: sužeisti mūšiuose dalyvavę ORDLO gyventojai vėl siunčiami į frontą. Kariai bando išsisukti nuo tarnybos pirkdami medicinines pažymas. Bet ir čia okupantai rado išeitį – įsakė priešakinių miestų ligoninėms pripažinti tinkamais visus be išimties „mobilizuotus“, kuriems buvo atliktas gydymo kursas po sužeidimų.

Kaip pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas, bendri priešo koviniai nuostoliai nuo vasario 24 d. iki gegužės 20 d. siekė apie 28,7 tūkst. karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(2)
(78)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: