[Žinios trumpai] Rusijos politikas: „Rusija dar nesupranta, kad dėl šios invazijos sukūrė tikrą karinį milžiną - taps branduoline valstybe“ (Video)  (3)

Žurnalistas M.Feiginas mano, kad dabar Ukrainai pats palankiausias metas susigrąžinti branduolinio statuso valstybės vardą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pradėtas karas Ukrainoje pasieks savo tikslą, priešingą tam, kokio tikėtąsi. Kyjivas sieks atgauti savo, kaip branduolinės šalies, statusą. Gal tai bus narystės NATO rėmuose, gal  nepriklausoma atnaujinta branduolinė šalies programa.

Apie tai „Ukraina 24“ projekto FREEDOM eteryje kalbėjo Rusijos politikas, teisininkas ir žurnalistas Markas Feiginas:

„Rusija kariauja su Ukraina. Nėra prasmės diskutuoti apie neutralią poziciją, tokios nebus. Ukraina nebus demilitarizuota, ji nebus neutrali valstybė. Tai tiesiog neįmanoma. Atvirkščiai, Ukraina bus dar stipriau militarizuota. Anksčiau ar vėliau, gal ne rytoj, bet Ukraina įgis branduolinio statuso valstybės vardą", – kalbėjo Rusijos teisininkas.

Feigino teigimu, dėl Maskvos agresijos pasaulis turi ginkluotis.

„Reikalai pakrypo ta linkme, kad tokios šalys kaip Ukraina negali likti nuošalyje nuo vykstančių geopolitinių ir geostrateginių procesų, ypač, susijusių su branduolinio ginklo turėjimu. Ir Ukraina neliks nuošalyje. Rusija dar to nesupranta, bet Vakaruose žmonės protingesni ir jie kuria tokius planus ateičiai“, – sakė Feyginas.

 

Branduolinis statusas

Jei Ukraina turėtų savo branduolinius ginklus, karo su Rusija rizika būtų minimali, tokią nuomonę išreiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis per spaudos konferenciją Ukrainos ir Vakarų žiniasklaidai Kyjive balandžio pabaigoje metro stotyje.

Tuo pat metu Kremlius nuolat grasina branduolinio ginklo panaudojimu. Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas sakė, kad Kremlius svarsto įvairius galimų atsakomųjų žingsnių variantus tuo atveju, jei prie Rusijos sienų būtų dislokuota NATO ginkluotė. Neatmetama galimybė dislokuoti branduolinį ginklą Baltarusijoje.

 

Pentagonas sureagavo į Putino grasinimus dėl branduolinių ginklų. JAV pareigūnai neabejoja, kad V. Putinas gali priimti tokius sprendimus. NATO pažymėjo, kad ji yra pasirengusi apsaugoti tiek save, tiek savo savo sąjungininkus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(3)
(73)

Komentarai (3)