[Žinios trumpai] „Stugna-P“ per vieną ataką nustebino net visko mačiusius kariškius - paaiškėjo, kad saugaus valdymo riba yra tiesiog astronominė (Video)  ()

„Stugna-P“ - tai ukrainietiška prieštankinė raketų sistema. Nuo trikojo leidžiamos raketos leidžia operatoriams slėptis saugiu atstumu. Raketos turi pusiau automatinę lazerinę valdymo sistemą. „Stugna-P“ yra modernus ginklas, bet net ir jam turėtų būti sunku pataikyti į greitai lekiančios priešo mašinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kone kasdien ukrainiečiai dalinasi naujais „Stugna-P“ atakų vaizdo įrašais. Ukrainietiškos raketos sprogdina ir tankus, ir kovos mašinas, ir net sraigtasparnius. Įspūdingiausia tai, kad „Stugna-P“ efektyviai susitvarko ir su greitai judančiais taikiniais.

Pavyzdžiui, šiame vaizdo įraše užfiksuota, kaip iš „Stugna-P“ paleista raketa turėjo greitai keisti kryptį, kad pavytų santykinai greitai važiuojantį BTR-80:

Teigiama, kad tai buvo operatoriaus manevras vairalazde. Įprastai labai staigių manevrų vengiama, nes taip raketa gali tapti nekontroliuojama. Tačiau „Stugna-P“ parodė, kad labai lengvai nuo taikinio nenusisuks. Iš tikrųjų „Stugna-P“ saugaus valdymo riba yra tiesiog astronominė.

Ir dėl to ukrainiečiai naudoja „Stugna-P“ sistemas spąstams spęsti. Jos statomos prie kelių, kuriais, kaip manoma, naudosis okupantai. Raketos iš „Stugna-P“ dažnai persekioja judančius taikinius.

 

Dienos metu „Stugna-P“ efektyvus veikimo nuotolis siekia 5 km, naktį jis susitraukia iki 3 km. Tokią sistemą gali aptarnauti ir du žmonės, nors dažniausiai tam pasitelkiama daugiau karių, kad darbas vyktų greičiau.

(114)
(1)
(113)

Komentarai ()