[Žinios trumpai] JAV svarsto padėti Ukrainai nuskandinti Rusijos karo laivus ir atrakinti jūrų uostus  (7)

JAV prezidento administracija svarsto galimybę į Ukrainą perkelti modernias priešlaivines raketas. Jungtinės valstijos mano, kad tai padės nuskandinti Rusijos karo laivus ir atblokuoti jūrų uostus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „RBC-Ukraine“, remdamasis „Reuters“.

Pasak šaltinių Baltuosiuose rūmuose ir JAV Kongrese, Ukrainos kariuomenei įmanoma perduoti dviejų tipų galingas priešlaivines raketas. Tai „Boeing“ kompanijos gaminamos raketos „Harpoon“, o „Kongsberg“ ir „Raytheon Technologies“ (aviacijos ir gynybos konglomeratas) – „Naval Strike“ raketos.

Leidinio pašnekovai pažymėjo, kad aptariamas arba tiesioginis šių raketų pristatymas Ukrainai, arba per Europos sąjungininkę, turinčią tokio tipo ginklų.

Tačiau yra keletas problemų, susijusių su šių raketų perdavimu Ukrainai. Vienas iš jų – ribotas kranto paleidimo platformų prieinamumas – tai techniškai sudėtingas sprendimas. Agentūros pašnekovų teigimu, tai raketos, skirtos daugiausia kariniui jūrų laivynui.

 

Pasak šaltinių, Jungtinės Valstijos stengiasi išspręsti šią ir kitas problemas. Anot jų, vienas iš būdų galėtų būti paleidimo priemonės nuėmimas nuo amerikiečių laivo.

Pranešama, kad JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas pasiūlė sušvelninti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai mainais už maisto eksporto iš Ukrainos atnaujinimą. Atsakydama į tai, Maskva pareiškė, kad uostus atblokuos tik reaguodama į apribojimų panaikinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(39)
(4)
(35)

Komentarai (7)