[Žinios trumpai] Perspėjo Ukrainą dėl kampanijos „Nežemink Rusijos“  ()

Rusų žurnalistas ir politikas Andrejus Piontkovskis skubina Ukrainą nedelsiant išdėstyti savo tikslus šiame kare.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina turi nedelsiant ir aiškiai išdėstyti savo tikslus šiame kare. Kai kurie Vakarų sąjungininkai atsisako spausti Rusiją iki visiško Ukrainos teritorijų išlaisvinimo ir dėl to Kyjivas turi skubiai imtis veiksmų.

Tai pareiškė rusų žurnalistas ir politikas Andrejus Piontkovskis interviu su Nataša Vlaščenka televizijos kanalui „Ukraina 24“ metu.

„Anksčiau aš pasiūliau Ukrainos vadovybei priimti pareiškimą dėl kampanijos „Nežemink Rusijos“. Ukrainos pusės reikalavimus – ukrainietišką pergalės apibrėžimą – Ukrainos teritorinio vientisumo atkūrimą jie laiko žeminančiais. Štai Kuleba neseniai patvirtino, kad būtų gerai, jei prezidentas Zelenskis padėtų tašką šioje diskusijoje – kad Ukrainos tikslas šiame kare yra visiškas jos teritorinio vientisumo atkūrimas ir visų teritorijų grąžinimas iki sienų, buvusių iki 2014 m. Ir kad Ukrainos vadovybę ir visuomenę tiesiog piktina tokio Ukrainos reikalavimo vertinimai, kurie girdimi tarp mūsų Vakarų sąjungininkų“, – sako Rusijos žurnalistas.

Jo nuomone, jei toks pareiškimas nebus paskelbtas dabar, Kremliaus lobistai ir toliau darys spaudimą savo įtakos grupėms Vakarų šalyse, įskaitant JAV, o jos savo ruožtu darys spaudimą Bankovajai (gatvė, kurioje yra Ukrainos prezidento administracija).

„Tai pagrindinis ir savaime suprantamas Ukrainos reikalavimas. Šį pareiškimą padaryti būtina, nes jaučiu, kad rytoj prasidės spaudimas iš Europos šalių ir Bidenui spaudimą darys administracijoje esanti proputiniška grupė „Nereikalaukim grąžinti Krymo dabar, padarysim tai vėliau diplomatiniu keliu, dabar svarbiausia - sustabdyti karą “... Ir šie pareiškimai, kad Ukraina trikdo derybas, tik palaiko Maskvą, kad tokia yra Vakarų pozicija. Arba šiandien reikia paskelbti Ukrainos tikslus šiame kare, arba rytoj Ukraina patirs spaudimą, gal net JAV“, – mano Andrejus Piontkovskis.

 

Ir apskritai, pasak Rusijos politiko, derybos su Maskva gali būti vedamos tik jos pasidavimo tema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: