[Žinios trumpai] Geros žinios! Į Ukrainą išsiųsta nauja 155 mm M777 haubicų partija (Foto, Video)  ()

Į Ukrainą išsiųsta nauja haubicų partija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Censor.NET, remdamasis „Interfax-Ukraine“.

JAV gynybos departamentas paskelbė nuotraukas, kuriose 155 mm M777 haubicos kraunamos į sunkųjį karinį transporto lėktuvą „C-17 Globemaster III“, galintį gabenti daugiau nei 75 tonas krovinį.

„Kaip dalis papildomos 100 milijonų dolerių paramos, į Ukrainą buvo išsiųstos haubicos, taktinės mašinos ir radarai (kovos prieš bateriją), – sakoma pranešime.

 

Dieną prieš tai Pentagono atstovas spaudai Johnas Kirby sakė, kad kaip dalis naujojo JAV pagalbos paketo, 18 velkamųjų 155 milimetrų dydžio haubicų ir 18 joms skirtų vilkikų, taip pat trys AN / TPQ-36 priešpriešinių baterijų radarai bus nedelsiant pristatyti Ukrainai“.

Jis pažymėjo, kad artilerija ukrainiečiams buvo labai svarbus elementas. Pasak jo, paaiškėjus, kad pagrindinės kautynės vyks Donbase, buvo suprasta – mūšio baigtis labai priklausys nuo artilerijos ir tolimosios ugnies.

 

„Žinome, kad didžioji dauguma mūsų atsiųstų haubicų yra priešakyje įvairiose Ukrainos vietose, o ukrainiečiai jas naudoja ir tai daro gana efektyviai“, – sakė Kirby.

Turimais duomenimis, ginklai pristatomi į Lenkijos Žešuvo miesto oro uostą, esantį 90 km nuo sienos su Ukraina.

Anksčiau JAV Ukrainai perdavė 90 haubicų M777, kurios leidžia ginkluotosioms pajėgoms suformuoti penkias artilerijos divizijas, apie 190 000 sviedinių ir 121 taktinį droną „Phoenix Ghost“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()