[Žinios trumpai] Zelenskis pirmą kartą papasakojo, kodėl Azovas išsilaikė taip ilgai ir kokias slaptas bei beprotiškas misijas organizavo į apsuptą Mariupolį  (1)

Sudėtingiausiomis sąlygomis kovotojams buvo gabenami vaistai, maistas, vanduo, išvežami kūnai ir sužeistieji.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-22 [Žinios trumpai] Zelenskis pirmą kartą papasakojo, kodėl Azovas išsilaikė taip ilgai ir kokias slaptas bei beprotiškas misijas organizavo į apsuptą Mariupolį  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmą kartą papasakojo, kaip ukrainiečių pilotai skrido į Azovstalą padėti kariškiams.

Apie tai šalies vadovas pasakojo duodamas interviu trečiųjų prezidento inauguracijos metinių proga.

Ukrainiečių pilotai skrido ten ypač pavojingomis sąlygomis, priešams naudojant ypač stiprią oro erdvės apsaugą.

„Jie – mūsų didvyriai. Jų buvo 400. Daugelis iš jų buvo sužeisti, daugelis žuvo. Tai Nacionalinės gvardijos kariai, desantininkai, policininkai, pasieniečiai, apsaugos darbuotojai, gydytojai, karo gydytojai, paprasti žmonės, vietiniai žmonės. Aš dabar sakau, kad visi tie žmonės yra mūsų didvyriai. Jie gynė Mariupolio miestą", – sakė Zelenskis.

Ginant Mariupolį žuvo daug ukrainiečių lakūnų.

„Ten žuvo labai daug mūsų lakūnų. Deja. Jie skrido ten, žinodami, kad skristi beveik neįmanoma. Bet jie žinojo – reikia. Reikia nugabenti vaistų, maisto, vandens, pasiimti sužeistųjų kūnus. Tai vyko. Šie dalykai nebuvo oficialiai skelbiami. Kodėl? Todėl, kad priešai naudojo stiprią oro erdvės gynybą, į Azovstalą nebuvo oro koridorių", – sakė prezidentas.

Jis pabrėžė, kad Ukraina „ne šiap sau“ ragino pasaulį padėti uždaryti oro erdvę virš jos teritorijos.

 

„Į Mariupolį buvo neįmanoma patekti, 90 proc. skridusių sraigtasparnių iš ten negrįžo. Ir vis tik, net ir žinodami, jie ten skrido. Mes netekome labai daug pilotų", – pabrėžė Zelenskis.

Gegužės 17 dieną Krašto apsaugos ministerija paskelbė apie gamyklos teritorijoje užblokuotų Mariupolio gynėjų gelbėjimo operacijos pradžią.

Gegužės 16 d. iš Azovstalio į medicinos įstaigą Novoazovske buvo evakuoti 53 sunkiai sužeisti.

Dar 211 žmonių į Olenevką buvo išgabenti humanitariniu koridoriumi. Juos susigrąžinti tikimąsi mainų pagalba.

 

Gegužės 18 d. Prezidentūros vadovo patarėjas Michailas Podoljakas sakė, kad Azovostalio gynėjų evakavimo procesas tęsiasi ir yra komplikuotas.

Gegužės 20 d., Azovo pulko vadas pulkininkas leitenantas Denisas Prokopenko, vaizdo žinutėje išreiškė viltį, kad žuvę didvyriai iš Azovostalio artimiausiu metu bus iškilmingai palaidoti.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: