[Žinios trumpai] Nepavydėtinas likimas, kas laukia Putino pralaimėjus karą: kartą tai jau buvo Rusijos istorijoje  ()

Pralaimėjus karą, Putinui pranašaujamas caro Nikolajaus II likimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidentas gali įeiti į istoriją kaip žmogus, praradęs Ukrainą, sako Grahamas Elisonas

Pralaimėjimas kare Vladimirui Putinui gali kainuoti ne tik valdžią, bet ir gyvybę, Rusijos prezidento Vladimiro Putino likimas gali būti toks kaip caro Nikolaujaus II.

Duodamas interviu „Der Spiegel“ sakė Harvardo politologas Grahamas Elisonas.

„Yra vienas labai svarbus klausimas apie kurį Pentagono ir Baltųjų rūmų vadovybė dabar galvoja: ar Putinas gali pralaimėti šį karą ir, pralaimėjimo atveju, ar jis pajėgs tai ištverti? Nežinau, ką jie mano apie tai, bet mano atsakymas tvirtas - NE“,  – pažymėjo amerikiečių politologas.

Eksperto nuomone, V. Putinas buvo teisus, kai sakė „pralaimėjimo atveju jis neteks galios ir, galbūt, savo gyvybės – kaip ir caras Nikolajus II 1918 metais“.

„Putinas įeis į Rusijos istoriją kaip žmogus, ne tik praradęs Ukrainą, bet ir suteikęs galimybę jos atgimimui“, – sakė Ellisonas.

Kartu politologas mano, kad jeigu Rusijos Federacijos prezidentui teks rinktis tarp pralaimėjimo ir smurto eskalavimo, jis rinksis pastarąjį.

Rusijos politologas apie paskutinę V. Putino viltį

 

Žlugus žaibiško karo sumanymui Ukrainoje, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikisi, kad jam bus leista „išgelbėti savo veidą“. Kremliaus vadovas šiam tikslui sutelkė savo agentus užsienyje, kurie  turėtų padėti sudaryti Rusijai taip reikalingas paliaubas su Kyjivu, sakė Rusijos politologas Andrejus Piontkovskis.

Kremliui labai svarbu pasilikti bent dalelę Ukrainos teritorijos savo dantyse. Tai būtina Putino autoriteto likučių gelbėjimui. Piontkovskis mano, kad artimiausiais mėnesiais ši tema  bus esminė rusiškos propagandos veikloje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(6)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: