[Žinios trumpai] Zelenskis: yra ginklas, kuris išgelbėtų Ukrainą ir jį nesunkiai gali duoti Vakarai (Video)  ()

Šalies vadovas teigė, kad būtinybė Ukrainai gauti šį ginklą yra šalies išlikimo reikalas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-22 [Žinios trumpai] Zelenskis: yra ginklas, kuris išgelbėtų Ukrainą ir jį nesunkiai gali duoti Vakarai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Volodymyras Zelenskis ragina gegužės 23 d. vyksiančio internetinio susitikimo „Ramstein-2“ dalyvius nebijoti priimti sprendimo perkelti Ukrainai daugkartines raketų sistemas M270 MLRS.

Valstybės vadovas tai pasakė per bendrą spaudos konferenciją su Portugalijos ministru pirmininku António Costa Kijeve.

„Jei atvirai, mes turime didelių lūkesčių – pavadinčiau tai gana ilgai lauktu procesu. Esame dėkingi už didelę tam tikrų valstybių karinę paramą. Ir dabar tikimės teigiamo atsakymo dėl MLRS pasiūlos“, – pabrėžė Zelenskis.

„Dar kartą kreipiuosi į tas šalis, kurios bijo dėl teigiamo sprendimo dėl MLRS perdavimo Ukrainai. Visi bijo, kad Ukraina kaip nors užpuls Rusijos Federaciją. Noriu visiems priminti, kad mes kariaujame savo teritorijoje ir net jei kas nors iš Europos ar pasaulio šalių yra įpratęs, kad Donbasas yra Rusijos okupuota teritorija, tada norėtume pasakyti, kad tai nėra labai geri įpročiai. Tai yra mūsų teritorijos, o mes einame žingsnis po žingsnio išlaisvinti savo teritorijas“, – kalbėjo šalies vadovas.

Zelenskis pažymėjo, kad Ukrainai MLRS gavimas yra šalies išlikimo klausimas.

 

M270 „Multiple Launch Rocket System“ (M270 MLRS) yra 1983 m. sukurta JAV šarvuota, savaeigė, daugkartinė raketų paleidimo priemonė.

Nuo to laiko MLRS buvo naudojamas daugelyje karinių veiksmų, įskaitant 2003 m. invaziją į Iraką.

Balandžio 26 dieną Ramstein oro bazėje Vokietijoje įvyko pirmasis beveik 40 šalių gynybos ministrų susitikimas, kurio metu buvo įkurta kolektyvinė paramos Ukrainai grupė, kurios tikslas – tenkinti Ukrainos gynybos poreikius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(5)
(53)

Komentarai ()