[Žinios trumpai] Karo ekspertas apie Vakarų superginklą, kuris stipriai pakeistų karo eigą - užtektų vos kelių vienetų  ()

Olegas Ždanovas mano, kad Ukraina gali gauti itin pajėgių salvinių raketinių sistemų, kurios visiškai pakeistų karo eigą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-23 [Žinios trumpai] Karo ekspertas apie Vakarų superginklą, kuris stipriai pakeistų karo eigą - užtektų vos kelių vienetų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai - M270 MLRS arba M145 HIMARS. Tai - ne šiaip kokie senamadiški „Stalino vargonai“ ar neįtikėtinai netaiklios rusų salvinės ugnies sistemos. M270 MLRS gali šaudyti ATACMS raketas net 165 ar 300 km atstumu. HIMARS yra lengvesnė, ratuota M270 MLRS versija, kuri savo galimybėmis praktiškai nenusileidžia.

Karybos ekspertas Olegas Ždanovas mano, kad šios sistemos gali būti tiekiamos Ukrainai. Jos padėtų atakuoti tolimus priešo taikinius ir išvengti tiesioginio kontakto. Tai padėtų saugoti gyvybes ir efektyviai spausti priešą ten, iš kur jis beveik neturi galimybių atsišaudyti.

„Tai yra universalios sistemos. Jos gali leisti raketas 40-120 km spinduliu, bet taktinės raketos gali būti leidžiamos ir 300 km atstumu. Tai bus vienintelis būdas kariauti per atstumą. Visa kita, įskaitant artileriją, mums suteikia tik pranašumą, taiklumą“, teigia Ždanovas. Pasak jo, nors Vakarų suteikta artilerija Ukrainai yra labai naudinga, jos veikimo nuotolis nepakankamas, kad pavyktų išvengti tiesioginio kontakto su priešu.

 

Ukrainos priešas vis tiek turi daugiau ginklų. Tegul ne tokių gerų ir tikslių, bet daugiau. Ir ukrainiečiams dėl to bus sunku pereiti į kontrapuolimą.

Salvinių sistemų siuntimas į Ukrainą gali būti patvirtintas dar šiandien po ministrų iš 40 šalių pokalbio. Zelenskis teigia, kad tikisi teigiamo atsakymo, o tos sistemos padės išvaduoti teritorijas. Be to, ukrainiečiai teigia, kad salvinės ugnies sistemos gali padėti ir vaduojant uostus, o tai yra labai svarbus tikslas vengiant pasaulinės maisto krizės.

(80)
(3)
(77)

Komentarai ()