[Žinios trumpai] Rusija praranda Europą: Vokietija įvardino valstybę, į kurią keliaus Rusijai skirti milijardai už dujas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-05-24 19:43
Ūra. Tegu rusai dėkoja Putinui.
iPienius 2022-05-24 20:01
nesuprantu rusu, kodel jie dar duju visai europai neuzsuka uz tai, kad sako, jog persiorientuos ir nebepirks. dabar laukia, kol vokieciai ras kitur nusipirkt. uzsukus dujas, nori ar ne butu priversti visi skubiai ieskot kitur, o dabar su tokiais terminais gali ir toliau pirkt rusiskas. o jei greit karas baigsis, tai vokieciams nereiks jokiu terminalu ir pirks toliau is rusu
Benediktas 2022-05-24 20:19
Man irgi keista, kodel rusai neuzsuka duju visiems. Nes jei klausyti pačių rusu - pas juos yra ekonomika ir pajamos uz kurą jau seniai nesudaro didžiausią dalį. Ir turi daug valiutu atsargu, o karas jiems daug nekainuoja, nes viskas sava.
immortallt 2022-05-25 11:49
chuiliai neužsuka dujų, nes dujos turbūt dabar sudaro didžiąją dalį pajamų. Anksčiau buvo kokie 10%, 80% nafta. Dabar nafta gali būti kritus žemiau 30-40%, o dujos ir pusę biudžeto sunešti gali. Kitas dalykas, jei rusai užsuks didiesiems vartotojams dujas, nebeliks šansų ateityje kada nors normalius kiekius tiekti dujų, nes bus raudonai užrašyta nepatikimas. Net spot rinkoje vargu ar dalyvautų greitai, net jei karą pabaigtų kitą dieną ir viską patrauktų. Užsuka realiai tada, kada jau nebeperka. Iš serijos, kai atleidinėji darbuotoją, pasakai, kad jis atleistas ir visą kitą, jis pradeda rėkti, ne, tu manęs neatleidi, aš išeinu iš darbo (kas dar net geriau, nes išeitinės mokėti nereikia). O visi skiedalai, kokia rusijos ekonomika galinga susiveda į vieną pavyzdį - chuiliai teigia, kad pieno primilžį per metus padidino kažkur 8 kartus, t.y. tiek padidino savo bandą iš vidinio prieauglio. Kas klastojo tokią statistiką nėra buvęs kaime ir nežino, kad karvė retais atvejais atsiveda daugiau nei 2 veršiukus per metus, o ką jau kalbėti, apie 8. Ir vados eina ne kas 1,5 mėnesio, kaip kokiems triušiams, nes importas veršiukų išliko beveik nepakitęs. Tai ir visa statistika ir informacija apie jų ekonomiką yra nieko verta. Realiai patikimi importo ir eksporto duomenys iš comtrade, iš kur matai, kad jie ubagai. Ir jei ne energiniai ištekliai, jų ekonomika būtų kokios baltarusijos dydžio, t.y. dabar jau mažesnės nei Lietuvos, nes daugiau neturi ko pasiūlyti.
Kyborg 2022-05-25 21:41
Neužsuka dėl techninių priežasčių. Užsukus visai Europai, jie paprasčiausiai neturės kur dėt dujas, būtų priversti užkonservuot didelę dalį gręžinių. O po konservacijos juos vėl paleist nėra taip paprasta. Problema ir su technologijom kurių reiktų pakartotiniam paleidimui.
immortallt 2022-05-26 08:19
Turint omeny kad ir taip ~25% dujų iš jų vamzdyno patenka į atmosferą, nematau priežasčių, kodėl jie tiesiog nepradėtų mesti į aplinką uždegant fakelą, jei tikrai būtų dėl techninių kliūčių. Realiai tiesiog jie bando įbauginti terorizuodami smulkius klientus ir kliaujasi, kad Vokietija, Italija ir Vengrija negalės be jų dujų gyventi.
Dannas3 2022-05-26 09:46
Na praeita karta, kai viskas zlugo, jie taip nedare ir kai kuriuos greziniams is naujo paleisti prireike 30 metu.