[Žinios trumpai] Rusija praranda Europą: Vokietija įvardino valstybę, į kurią keliaus Rusijai skirti milijardai už dujas  (7)

Senegalas turi milijardų kubinių metrų dujų atsargas, todėl šalis ateityje gali tapti rimta žaidėja energetikos rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija ir toliau ieško galimybių atsisakyti Rusijos gamtinių dujų tiekimo dėl karo Ukrainoje. Taigi šalis nori kartu su Senegalu pradėti įgyvendinti projektus dujų ir atsinaujinančių energijos šaltinių srityje.

Apie tai praneša „Radio Svoboda“.

Pasak Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo, tai padės šaliai atsisakyti Rusijos energijos.

Derybos dėl bendrų Berlyno ir Senegalo projektų jau pradėtos. Tikimasi, kad Vokietija padės ištirti dujų telkinį Senegale.

Vokietija po Rusijos invazijos į Ukrainą siekia kuo greičiau sumažinti priklausomybę nuo rusiškų dujų, todėl neseniai pasirašė susitarimą su Kataru dėl bendradarbiavimo energetikos srityje gilinimo.

 

Kancleris Olafas Scholzas sakė, kad Vokietija planuoja statytis du suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalus, kad priimtų dujas iš tokių tiekėjų, kaip Kataras.

Kataro emyras šeichas Tamimas bin Hamadas Al Thani patvirtino, kad Doha planuoja 2024 metais pradėti tiekti SGD Vokietijai ir pavadino Europą „įdomia“ dujų rinka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(80)
(0)
(80)

Komentarai (7)