[Žinios trumpai] Generolas apie didelę Ukrainos problemą: kai sudaužėme pirmuosius okupantus, jie greitai suprato kur reikia slėptis  ()

Ukrainos kariuomenė pajėgi išlaisvinti iš okupantų Chersoną ir Snihurivkos kaimą Mykolajivo (Nikolajevo) srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai interviu „Nikvesti“ svetainei pasakojo generolas majoras Dmitrijus Marčenko, vadovavęs Mykolajivo gynybai prasidėjus plataus masto karinei Rusijos Federacijos agresijai.

Generolas sako, kad šiose srityse buvo prarastas taktinis laikas, dėl ko priešas galėjo ten nuvykti ir įsikurti.

„Kai jie tik atvažiavo, buvo lengviau mums atsispirti, kautis, o kai pradėjo įrenginėti pozicijas, tai pavirto jau pozicine gynyba. Norint iš ten išmušti priešą – rašoma visose knygose, visose kovų istorijose – reikia nuo vieno iki trijų kartų daugiau turėti jėgų ir priemonių. Jeigu ten apsikasus kuopa, reikia ten nusiųsti bent batalioną, kad įgautume bent kokį pranašumą“, – kalbėjo Marčenko.

Atsakydamas į klausimus apie sunkumus išlaisvinant okupuotus miestus, Marčenko priminė ginkluotųjų pajėgų principą – nešaudyti į civilius.

„Jei pirmomis karo dienomis jie išėjo į kelius ir mes ten juos sėkmingai sumušėme, rusai tada suprato – reikia atvažiuoti į kaimą ir viskas, mes kaime nešaudom, nes ten yra mūsų žmonės. Buvo net toks atvejis: paskambino operatyvinės-taktinės grupės (OTG) viršininkas ir pasakė: „Viskas, ten nėra žmonių, daug tankų, galite nušluoti šitą kaimą nuo žemės paviršiaus“. Bet, kaip paaiškėjo, jis buvo tiesiog paimtas į nelaisvę ir priverstas skambinti. Visus žmones, kurie sėdėjo rūsiuose, rusai išvijo į viršų, o patys pasislėpė rūsiuose“, – sakė jis.

 

„Iš principo, jei kaime turime 3-4 šeimas, mes jame nekovojame. Tai apsunkino mūsų pasipriešinimą ir karo veiksmų tvarką, labai apsunkino, bet tokie yra mūsų principai“, – sakė generolas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: