[Žinios trumpai] Ukraina nusiteikusi labai rimtai: bus antrasis „Stalingradas“ ir „Kursko mūšis“  ()

„...mes ginam savo žemę, o tai didžiulė motyvacija mūsų kariams. O štai rusų kariai motyvacijos kariauti mūsų žemėje neturi“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka mano, kad karas su Rusija tęsis tol, kol Ukrainos ginkluotosios pajėgos išstums visus užpuolikus už Ukrainos sienos.

Apie tai jis kalbėjo Ukrainos televizijos eteryje.

„Manau, kad karas tęsis tol, kol rusams neparodysime savo "Stalingrado", savo "Kursko citadelės". Nesakau, kad bus puolimas prieš Berlyną ar prieš Maskvą... Bet Ukraina turi visas galimybes „išmesti“ įsibrovėlius iš okupuotų Ukrainos teritorijų: Donecko, Lugansko, Zaporožės ir Chersono sričių“, – sakė G.Geraščenka.

Jis pridūrė, kad kontrpuolimas prie Charkovo parodė, kad Ukraina gali suduoti „atsakomąjį smūgį“.

„Mums reikia dar daugiau ginklų iš sąjungininkų, reikia, kad ginklai būtų greitai pristatomi,reikia geriau paruošti karius kovoms, nes nuostolių patiria ne tik orkai, bet ir mes. Tačiau mes ginam savo žemę, o tai didžiulė motyvacija mūsų kariams. O štai rusų kariai motyvacijos kariauti mūsų žemėje neturi“, – sakė G.Geraščenka.

Karas Ukrainoje: atnaujinta

Rusijos kariai tęsia bandymus užgrobti Donecko ir Luhansko sritis, gyvenvietės regione apšaudomos visą parą.

Šiuo metu kautynės vyksta Severodonecko apylinkėse, sudėtinga padėtis Popasnoje ir Zolote, sakė Luhansko OVA vadovas Serhijus Gaidai.

 

Rytuose buvo atremta 11 priešo atakų, sunaikinti 8 tankai, 3 artilerijos sistemos, 10 šarvuočių, 3 specialieji šarvuočiai ir 6 priešo mašinos.

Oro gynybos daliniai numušė bepilotį orlaivį Orlan-10 ir operatyvinę-taktinę nepilotuojamą aviacijos sistemą ZALA.

Be to, Karo studijų instituto duomenimis, Rusijos kariuomenė bando atgauti savo senąsias pozicijas į šiaurę nuo Charkovo.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: