[Žinios trumpai] Pasityčiojimas iš Rusijos kariuomenės: mokytojai, darbininkai ir inžinieriai „išspyrė“ Rusijos kariuomenę už valstybės sienos  ()

Įsibrovėliai faktiškai nublokšti atgal, svarbiausias šių kovų akcentas yra tai, kad sėkmingų kontratakų nuopelnas atitenka daliniams, sukomplektuotiems iš civilių gyventojų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-24 [Žinios trumpai] Pasityčiojimas iš Rusijos kariuomenės: mokytojai, darbininkai ir inžinieriai „išspyrė“ Rusijos kariuomenę už valstybės sienos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgų kontrpuolimas Charkovo srityje pasiekė stulbinančių rezultatų. Įsibrovėliai faktiškai nublokšti atgal, o šių kovų svarbiausias akcentas yra tai, kad sėkmingų kontratakų nuopelnas atitenka daliniams, sukomplektuotiems iš civilių gyventojų, kurioje yra tik labai nedidelė reguliarių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių dalis.

Interviu OBOZREVATEL pareiškė karo ekspertas Vladislavas Seleznevas.

„Puolime dalyvavo labai nedidelė reguliarių Ukrainos kariuomenės dalinių dalis. Didžiąją dalį sudarė Teroboronos daliniai, kuriuose dominavo Charkovo ir Charkovo srities gyventojai. Tai yra neįtikėtinas ir svarbus faktas: mokytojai, darbininkai, inžinieriai su ginklais rankose „išspyrė“ Rusijos okupacinę kariuomenę už valstybės sienos“, – sakė ekspertas.

Taip pat Seleznevas paaiškino, kad kovose Charkovo šiaurės kryptimi taip pat buvo padalinių, sudarytų iš ORDLO (Laikinai okupuotos Ukrainos teritorijos) gyventojų, bet jie dėjo į kojas neatlaikę spaudimo. 

Ekspertas mano, kad dabar rusai gins likusią Charkovo dalį iki paskutinio kraujo lašo, nes pagrindinė logistikos grandinė, užtikrinanti Rusijos karių veiksmus tiek Iziumo, tiek Severodonetsko kryptimis, eina per Volchanską ir Kupjanską.

„Todėl ten mūšiai bus labai įtempti. Nesakau, kad artimiausiu metu Ukrainos kariuomenė sugebės įveikti Rusijos karių gynybą. Yra tam tikrų sąlygų, jei artimiausiu metu gausime daugiau ginklų ir įrangos iš Vakarų, tada viskas eisis greičiau. Todėl iš principo Ukrainos karių kontratakų sėkmė tiesiogiai priklauso nuo vakarietiškos ginkluotės ir įrangos tiekimo dydžio ir greičio“, – įsitikinęs ekspertas.

 

Seleznevas pažymėjo, kad Rusija atsisako sėsti prie derybų stalo.

„Rusijos kariuomenės žengimas į priekį yra gana sunkus beveik visuose dabartinio karo frontuose, rusai kiek įmanoma vilkina efektyvaus derybų etapo procesą. Ukraina negali paskubinti šio proceso, nes laukia didesnės techninės ir karinės pagalbos iš Vakarų. Efektyvių derybos su rusais šiuo metu neįmanomos“, – pažymėjo ekspertas.

Seleznevas taip pat pridūrė, kad Putinas ir jo generolai geriausiai supranta, kai jiems demonstruojama jėga, tik tuomet jie galėtų eiti į kompromisą. Sąžinė ir sveikas protas – sąvokos, kurios jiems svetimos.

 

„Todėl derybų proceso sėkmė tiesiogiai priklausys nuo Ukrainos kariuomenės sėkmės mūšio lauke“, – reziumavo jis.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, Rusijos kariai sutelkė savo pastangas atkovoti Ukrainos karių užimtas pozicijas į šiaurę nuo Charkovo.

Šiuo metu Charkovo kryptimi nuo rusų įsibrovėlių yra išlaisvintos 23 gyvenvietės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: