[Žinios trumpai] „YouTube“ paskelbė apie precendento neturinčius veiksmus: Rusija bus tiesiog įsiutusi  ()

Didžioji dalis pašalinto turinio yra Kremliaus istorijos apie invaziją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl turinio gairių pažeidimo „YouTube“ pašalino daugiau nei 70 000 vaizdo įrašų ir 9 000 kanalų, susijusių su karu Ukrainoje, kuriuose invazija buvo pavadinta „išlaisvinimo misija“.

Apie tai rašo „The Guardian“.

„Mes turime bendruomenės gaires, kuriose pateikiamos taisyklės, ko „YouTube“ sistemoje neleidžiame daryti. Ir mes turime politiką dėl didelių smurtinių įvykių, ji yra taikoma didelių smurtinių įvykių neigimui, pradedant Holokaustu ir baigiant Sandy Hook. Tai, kas vyksta Ukrainoje, yra didelis smurtinis įvykis. Todėl mes pasinaudojome savo politika ir ėmėmės precendento neturinčių veiksmų“, – sakė „YouTube“ vyriausiasis produktų pareigūnas Neilas Mohanas.

Jis pridūrė, kad vien Ukrainoje „YouTube“ naujienų turinys apie dabartinį karinį konfliktą sulaukė daugiau nei 40 mln. peržiūrų.

„Pirmoji ir bene svarbiausia mūsų pareiga – pasirūpinti, kad žmonės, ieškantys informacijos apie šį įvykį mūsų „YouTube“ svetainėje, gautų tikslią, kokybišką ir patikimą informaciją. Autoritetingų kanalų peržiūros mūsų platformoje gerokai išaugo Ukrainoje, kaimyninėse šalyse, taip pat Lenkijoje bei Rusijoje“, – sakė Mohanas.

Kaip anksčiau rašė UNIAN, „YouTube“ užblokavo Valstybės Dūmos kanalą, Rusijos Federacija tada pranešė, kad „YouTube“ „pasirašė sau nuosprendį“.

 

Be to, „YouTube“ užblokavo ir Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės Marijos Zacaharovos kanalą, kuo rusai buvo labai pasipiktinę.  

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(202)
(0)
(202)

Komentarai ()

Susijusios žymos: