[Žinios trumpai] Kreiseryje „Moskva“ žuvusio jūreivio tėvas pašiurpo sužinojęs daug nuslėptų faktų, kas vyko prieš ataką ir tuoj po jos  ()

Dmitrijus Škrebecas, kreiseryje „Moskva“ žuvusio kario tėvas mano, kad Rusijos karinė vadovybė bando nuslėpti faktą, kad Ukrainos raketos pataikė į laivą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-23 [Žinios trumpai] Kreiseryje „Moskva“ žuvusio jūreivio tėvas pašiurpo sužinojęs daug nuslėptų faktų, kas vyko prieš ataką ir tuoj po jos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kreiseryje „Moskva“ žuvusio šauktinio kario Jegoro Škrebeco tėvas Dmitrijus Škrebecas sakė, kad jokie gelbėjimo darbai nebuvo vykdomi. Jis pabėžė, kad Juodosios jūros laivyno flagmanas buvo nuskandintas kartu su sunkiai sužeistaisiais.

Apie tai vyresnysis Škrebecas papasakojo Rusijos socialiniame tinkle VK.

Jis atkreipė dėmesį, kad buvo delsiama skelbti SOS signalą iš laivo, o sužeistieji išvis nebuvo gelbėjami siekiant nuslėpti, kad raketa pataikė į flagmaną.

„O dabar prisiminkime tą... Konašenkovą... Kuris balandžio 14 d. 2:00 papasakojo šaliai, kas nutiko kreiseryje „Moskva“. Žinau, kad balandžio 14 d. iki 1 val. kreiseris dar nebuvo paskelbęs SOS signalo, o juk įvykis jau buvo įvykęs balandžio 13 d. apie 15:00. Jie tikėjosi tai nuslėpti, niekingi ir  bailūs padarai!“ – rašė vyras.

Kartu jis tvirtina, kad laivas Juodojoje jūroje dvi paras stovėjo vienoje vietoje be priedangos ir buvo lengvas taikinys.

Nuo balandžio 11 iki balandžio 13 d. kreiseris „Moskva“ praktiškai nekeitė savo koordinačių, tai išsiaiškinta iš įgulos užrašų.

 

„Iš tiesų, 2 dienas pozicijos nekeitęs kreiseris Moskva buvo lengvai pažeidžiamas taikinys. Apsauginių laivų nebuvo. Flagmanas ir jūreiviai buvo nužudyti. Ir žuvo labai daug šauktinių“, – atvirai rašė Dmitrijus Škrebecas.

Anot jo, pareigūnai, gelbėdami savo gyvybes, jūreivius paliko.

„Gelbėjimo darbai laive pirmosiomis minutėmis po nelaimės nebuvo vykdomi, pareigūnai pirmieji pabėgo kaip žiurkės. Jūreiviai buvo palikti, tikrai buvo palikti visi virtuvėje dirbę jureiviai!" - sakė Dmitrijus Škrebecas.

Kreiseris „Moskva“ nuskendo balandžio 13 d., kai į jį pataikė „Neptūno“ raketos, tačiau Rusijos karinė vadovybė slepia tiesą apie žuvusiųjų skaičių  bei neįvardija kreiserio paskendimo priežasčių.

 

Pagal jų versiją kreiseris nuskendo dėl kilusio gasiro. Pirmą kartą apie žuvusiuosius užsiminta balandžio 22 d., buvo pranešta apie vieną auką ir 27 dingusius. Tuo pačiu metu buvo teigiama, kad 396 jūreiviai buvo išgelbėti, o pareigūnai ir toliau tarnaus Juodosios jūros laivyne.

Vėliau pasirodė vaizdo įrašas su tariamai išgelbėtais jūreiviais, tačiau ne visi žuvusių rusų jūreivių tėvai patikėjo oficialia versija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(2)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: