[Žinios trumpai] Podoliakas - turime geresnę idėją dėl užblokuotų uostų, viską padarysime patys  ()

Ukrainos prezidento patarėjas ir vyriausiasis derybininkas Mychailo Podoliakas teigia, kad Ukraina turi minčių, kaip atblokuoti savo uostus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina yra penkta šalis pasaulyje pagal kviečių eksportą. Ji svarbi ir kitose maisto rinkose. Rusijos pradėtas neišprovokuotas karas prieš Ukrainą gali nustumti pasaulį į maisto krizę, jei ims trūkti ukrainietiškos produkcijos. Tai - milžiniška problema, tačiau Rusija vis tiek blokuoja Ukrainos Juodosios jūros uostus.

Rusijai tai - šantažo galimybė. Ji teigia, kad galėtų nutraukti Ukrainos uostų blokadą mainais į sušvelnintas sankcijas. Tačiau Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas teigia, kad Ukraina pati gali išvaduoti savo uostus.

„Derėtis su šalimi, kuri laiko šimtus milijonų žmonių įkaitais? Turime geresnę idėją - pasaulis turėtų susitarti perkelti salvines raketų sistemas ir kitą sunkiąją ginkluotę į Ukrainą, kad atblokuotume Juodąją jūrą. Tada viską padarysime patys“, Podoliakas rašė savo „Twitter“.

 

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis irgi mano, kad Ukraina gali išvaduoti savo uostus karinėmis priemonėmis. „Šiandien 22 milijonai tonų grūdų yra užblokuoti, kai rusai nuolat vagia ir eksportuoja juos kažkur... Turite atblokuoti maršrutus, nes kitaip pasaulyje bus krizė. Vienas iš kelių yra karinis, todėl kreipiamės į partnerius, kad mums suteiktų reikalingų ginklų“, teigia Zelenskis.

(119)
(0)
(119)

Komentarai ()

Susijusios žymos: