[Žinios trumpai] Pasibaisėjo net rusai: negali atkurti Uždniestrės oro uosto – viskas išvogta, kaltų nėra  ()

Rusų kariuomenė niekaip negali atkurti oro uosto darbo Uždniestrės mieste Tiraspolyje, nes ten viskas išvogta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-23 [Žinios trumpai] Pasibaisėjo net rusai: negali atkurti Uždniestrės oro uosto – viskas išvogta, kaltų nėra  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak grupės „Informacinis pasipriešinimas“ eksperto Aleksandro Kovalenkos, naudotis įranga praktiškai nebeįmanoma, nes trūksta atsarginių dalių.

Tuo tarpu Uždniestrės pusė teigia, kad atsarginių dalių netrūksta.

Balandžio 25 ir 26 dienomis sprogimai nugriaudėjo Uždniestrės valstybės saugumo ministerijos pastate Tiraspolyje, kariniame dalinyje Parkanio kaime, taip pat buvo susprogdintas radijo ir televizijos centro „Majak“ bokštas.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas šiuos incidentus pavadino provokacija, kurią organizavo Rusijos specialiosios tarnybos.

Pasak Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto sekretoriaus Aleksejaus Danilovo, Moldova gali tapti viena iš dviejų šalių, kurias Rusija planuoja užgrobti ateityje. Ukrainos gynybos ministerija teigia, kad Rusija gali naudoti Uždniestrę pagal Baltarusijos scenarijų.

 

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis mano, kad puolimas iš Uždniestrės pusės yra įmanomas, tačiau Ukraina puolimo nebijo, nes tik 3 000 iš 15 000 karių sugebėtų kovoti. Tačiau sienos su Uždniestrės respublika kontrolė vis tiek buvo sustiprinta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: