[Žinios trumpai] JAV gynybos milžinė paruošė mūšiui „Hatchet“ mini bombą - taiklumas 100% (Video)  ()

„Northrop Grumman“ didelio tikslumo „Hatchet“ mini bomba, skirta UAV, paruošta mūšiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos milžinė „Northrop Grumman“ paskelbė sėkmingai užbaigusi naujos plėtros – miniatiūrinės bombos „Hatchet“ – bandymų seriją.

Ši vos 3 kg sverianti bomba skirta dronams apginkluoti ir, nepaisant savo dydžio, turi savo pusiau aktyvią nukreipimo lazerio galvutę.

Tokios bombos kūrimu susidomėjo JAV Gynybos departamentas, kuris finansavo bent jau pačius bandymus.

Pažymima, kad bandymų metu bomba rodė 100 % taiklumą. Taip pat sukurtas reklaminis vaizdo klipas apie „Hatchet“, kuriame paaiškinamos šios bombos savybės.

„Pačios ginkluotės kūrimas jau baigtas, o „Hatchet“ yra pasirengusi naudoti platformą bet kurioje nepilotuojamoje ar pilotuojamoje aviacijos sistemoje“, – sakė „Northrop Grumman“.

Verta paminėti, kad tokios mini bombos koncepcija pradėta kurti 2012 m., kaip paprastas, labai tikslus ir pigus ginklas, skirtas palyginti lengviems UAV.

Reklaminiame vaizdo įraše galima nesunkiai atpažinti UAV, kuris gali būti „Hatchet“ nešėjas – tai „RQ-7B Shadow“. Tai palyginti mažas dronas, galintis lengvai pakelti 4 po 3 kg sveriančias „Hatchet“ bombas specialiuose konteineriuose. Taigi, vienintelė svarbi sąlyga, kad UAV galėtų gabenti „Hatchet“, yra lazerinio apšvietimo taikinio buvimas.

 

Pažymėtina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar labai suinteresuotos naudoti tokias paprastas ir didelio tikslumo ginklų sistemas. Bent jau tokie ginklai gali būti itin veiksmingi prieš priešo lengvąsias šarvuotas transporto priemones, įskaitant savaeiges artilerijos sistemas, taip pat įprastus pabūklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(3)
(79)

Komentarai ()