[Žinios trumpai] Rusija pakvietė žiauriu būdu miestus griaunančių bombų ekspertus, Sirijoje jie naikino ištisus miestus  ()

Rusija iškvietė statinių bombų ekspertus ir gali šias bombas panaudoti Ukrainoje. Anksčiau tokios bombos buvo masiškai metamos ant Sirijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Rusiją atvyko technikai, kurių specializacija – statinės bombos (angl. barrel bomb), kuriomis Sirijos kariuomenė naikino šalies miestus. Europos pareigūnai baiminasi, kad rusai gali surengti panašius išpuolius kare prieš Ukrainą.

Apie tai rašo „The Guardian“.

Žvalgybos pareigūnai praneša, kad daugiau nei 50 ekspertų, turinčių didelę šių sprogmenų gamybos ir tiekimo patirtį, Rusijos Federacijoje jau yra kelias savaites. Jie dirba kartu su Rusijos kariuomenės pareigūnais, o pats jų vizito faktas taip pat gali rodyti galimą Rusijos Federacijos pasirengimą panaudoti cheminį ginklą.

Statinės bombos yra cilindrinės talpyklos, pripildytos sprogmenų ir skeveldrų. Dažniausiai tokie sprogmenys numetami iš sraigtasparnių. Sirijos kariuomenė per karą šalyje plačiai naudojo statines bombas, tačiau Basharas al Assadas neigė tokius išpuolius prieš gyventojus.

 

Sirijos opozicija negalėjo veiksmingai atremti tokių atakų, nes trūko priešlėktuvinės ginkluotės. Tačiau situacija su Ukraina yra kitokia. Ukrainos gynybos pajėgos sugeba sustabdyti priešo lėktuvų ir sraigtasparnių veržimąsi, rašo „The Guardian“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: