[Žinios trumpai] Vilniuje savo pareiškimu apie Krymą G.Kasparovas sukėlė tikrą audrą: socialiniai tinklai siautėja (Video)  (14)

Rusijos šachmatininkas Garis Kasparovas sakė, kad nėra žinoma, kas „apsaugos Rusijos gyventojus“ Kryme, kai į jį įžengs Ukrainos kariai. Liberalo nuomone, gali būti „rimtų problemų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jis pasakė Vilniuje vykusioje II antikarinėje konferencijoje.

„Kai Ukrainos kariai įžengs į Krymą, kas ten bus? Bus rimtų problemų. Putino vykdomas ukrainiečių deportavimas suteikia pagrindą Ukrainos valdžiai elgtis taip pat Rusijos gyventojų atžvilgiu. O kas juos apsaugos? Putinas apsaugos?“, – kalbėjo Kasparovas.

Kaip jis sako, „turime išplėsti savo įtakos zoną į įvairius „rusiškojo pasaulio“ aspektus. Tuo pat metu žinomas liberalas iškėlė ir kalbos problemą:

„Ar Ukrainoje kalbės rusiškai? Vėlgi, mes nežinome... Kodėl turėtume jiems atiduoti „rusų pasaulį“, rusų kalbą?“.

Kasparovo pasisakymai sukėlė tikrą audrą socialiniuose tinkluose.

Žurnalistas Arkadijus Babčenka sakė, kad kiekvienas Rusijos liberalas, vieni anksčiau, kiti vėliau, „palūžta“ Krymo klausimu.

„Garis Kasparovas sako, kad reikia apsaugoti Krymo rusus nuo trėmimo, kurį vykdys Ukrainos kariuomenė. Po velnių... Garis Kasparovas. Protingiausias žmogus. Pasaulio čempionas. Liberalas. Vienas iš padoriausių žmonių. Ir tada – „apsaugoti rusus Kryme“.

Ukrainiečių tinklaraštininkas, žurnalistas Sergejus Ivanovas rašo: „Rusų opozicionierius tremtyje Garis Kasparovas ruošiasi ginti rusus Kryme, kai ten grįš Ukrainos valdžia“.

 

„Dar viena pažintinė Rusijos opozicijos spraga, kuri nesupranta, kad rusus okupuotame Kryme reikia ne ginti, o bausti, nes pažeidė įstatymus net pačiu buvimo svetimoje teritorijoje faktu, jau nekalbant apie turto areštą ir pusiasalio išteklių naudojimą“.

„Turėdami tai omenyje, pasakykite Gariui, kad tokius rusus apsaugos arba Ukrainos bausmių vykdymo sistema, arba kapinių apsauga, jei pirmasis variantas jiems netiks. Tai taip pat taikoma Donbasui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(8)
(103)

Komentarai (14)