[Žinios trumpai] Vakarų kariuomenėje tai – neįsivaizduojama: papasakojo, kiek pažadėjo sumokėti Rusijos kariams už karą Ukrainoje ir kaip sprendžia technikos trūkumą  (1)

Rusijos kariai, besiruošiantys į karą Ukrainoje, turi pirkti savo įrangą, sakė keli kariai, anonimiškai kalbėję su „The Moscow Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinio kalbinti vyrai teigė, kad jiems buvo pažadėtas apie 200 000 rublių (3 200 eurų) mėnesinis atlyginimas, jei jie pasirašys sutartį dėl prisijungimo prie Rusijos kariuomenės Ukrainoje, tačiau beveik visą ekipuotę turės nusipirkti patys, kurių, matyt, nesuteikia kariuomenė: avalynė, šarvai, tvarsčiai ir kt.   

„Jei jums duos lauko uniformą, jums pasisekė – galite sutaupyti pinigų. Dar turime nusipirkti striukę ir kelnes“, – sakė Rusijos nacionalinės gvardijos karys, rašo „The Moscow Times“.  

Karys taip pat paaiškino, kad „4 lygio kovinė liemenė, galinti sustabdyti pistoletų ir šautuvų kulkas, taip pat skeveldras, kainuoja vidutiniškai 70 000 rublių (1 130 €). Šalmas dar 10 000 rublių (160 €). Padorūs batai kainuoja apie 5000 rublių (80 €), o jums reikia dviejų porų.

Taktinė liemenė kainuoja nuo 5 000 iki 10 000 rublių (80–160 €). Dar turite nusipirkti švarką, kelnes, marškinėlius ir megztinius. Tai reiškia apie 200 000 rublių (3 200 €).  

Kitas Rusijos karys iš karinio dalinio prie Uralo kalnų „The Moscow Times“ sakė, kad vykstantiems į Ukrainą įranga beveik nebuvo suteikta. „Viską turime pirkti patys, už savo pinigus. Jau net nekalbu apie šiuolaikinius šarvus ir šalmus: jokių šiltų drabužių, jokių sausų davinių ar pirmosios pagalbos vaistinėlių. Visa technika, su kuria kovojame Ukrainoje, kvepia naftalinu“, – sakė karys.   

 

Pasak leidinio, karinėse internetinėse parduotuvėse auga balistinių šarvų, šalmų ir uniformų paklausa. Tačiau daugelis karių nesinaudoja specializuotomis parduotuvėmis, o karinę įrangą ir drabužius perka populiarioje Rusijos svetainėje „Avito“.  

Karo pradžioje Ukrainoje buvęs rusų karys teigė, kad kariuomenės duoti batai ir apranga nėra žieminė. „Man nušalo abi kojos. Ukrainoje mes visada buvome sušalę, dieną ar naktį“, – tvirtino karys.   

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(1)
(65)

Komentarai (1)