[Žinios trumpai] Rusija užkniso visus: neapsikentusios 7 APEC valstybės pareiškė reikalavimą dėl karo Ukrainoje  ()

Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominis bendradarbiavimas arba sutrumpintai APEC yra tarptautinis ekonominis forumas. Kadangi pasaulio ekonomika stipriai kenčia nuo Rusijos pradėto karo prieš Ukrainą, APEC šalys nusprendė pareikšti reikalavimą Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

APEC priklauso 21 šalis, įskaitant tokias milžines kaip JAV, Kanada, Japonija, Australija ir, žinoma, Rusija. Septynios APEC narės dabar pareikalavo Rusijos Federaciją, kad ši kiek įmanoma greičiau išvestų karius iš Ukrainos teritorijos.

Tos šalys - JAV, Kanada, Australija, Japonija, Naujoji Zelandija, Pietų Korėja ir Čilė. „Pabrėždamos kokia svarbi yra taisyklėmis pagrįsta tarptautinė tvarka, kuri remia atvirą, dinamišką, atsparų ir taikų Azijos ir Ramiojo vandenyno regioną, mes raginame Rusiją tuoj pat nutraukti jėgos naudojimą ir atitraukti karius iš Ukrainos visiškai ir be jokių sąlygų“, teigiama bendrame šalių pareiškime.

Šiemet APEC susitikimas vyks Tailande. Tiesa, tik lapkritį. APEC iš esmės yra tik ekonominis forumas, todėl tokie pareiškimai Rusijai nebus įdomūs - santykiai su jį pasirašiusiomis šalimis vis tiek jau yra sugriauti. Tačiau pasaulis vis tiek yra suinteresuotas greita karo baigtimi, nes Ukraina yra svarbi maisto eksportuotoja. 

(103)
(1)
(102)

Komentarai ()