[Žinios trumpai] Ukrainos gynybos ministerija praneša - vyksta tyli „Azovstal“ karių gelbėjimo operacija  ()

Kovos „Azovstal“ gamykloje Mariupolyje baigėsi, bet kariai dar negali grįžti namo. Šiuo metu jie - karo belaisviai. Tačiau Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Molyar praneša, kad Ukraina vykdo tylią jų išlaisvinimo operaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viceministrė teigia, kad Ukraina turi daug patirties derybose su Rusija - jos vyksta nuo 2014 metų. Rusija yra labai jautri viešai skelbiamai informacijai, todėl derybos apie belaisvių mainus turi vykti tyliai.

„Tai liečia ne tik „Azov“, bet ir kitų karių keitimą. Mes sakome, kad svarstoma tokia galimybė - operaciją laikysime baigta, kai kariai grįš į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją“, teigia Molyar.

Viceministrė teigia, kad derybos vyksta dėl visų Mariupolio gynėjų, dabar esančių Rusijos kontroliuojamoje teritorijoje. Tai - ir nacionalinės gvardijos, ir ginkluotųjų pajėgų, ir teritorinės gynybos dalinių kariai. Derybos vyksta, Ukraina stengiasi užtikrinti, kad sužeistieji gaus medicininę pagalbą ir galiausiai grįš namo.

Tuo tarpu žinios iš Rusijos yra prieštaringos. Kartais girdima, kad „Azovstal“ gynėjai bus teisiami Donecko separatistų, kartais kalbama apie mainų galimybes. Ukraina turi nemažai karo belaisvių. Ukraina turi ir Viktorą Medvečuką, kurio dukros krikštatėvis yra pats Vladimiras Putinas. Kita vertus, Rusija supranta, kad į Ukrainą sugrąžinti „Azovstal“ gynėjai bus sutikti kaip didvyriai, o tai pakenks visam „denacifikacijos“ mitui, kuris taip puoselėjamas Rusijos visuomenėje.

(3)
(0)
(3)

Komentarai ()