[Žinios trumpai] Paaiškėjo, kaip Rusija meluoja dėl geros prekybos nafta: tanklaiviai stringa tiesiog jūroje, nėra kur dėti milijonų barelių, situacija tragiška  ()

Pasak analizės kompanijos „Vortex“, šiuo metu tanklaiviuose jūroje yra 62 milijonai barelių rusiškos naftos. Ir jos nėra kur dėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nėra taip, kad pasaulis turėtų labai daug naftos, degalai būtų pigūs ar iškastinis kuras būtų visiškai pamirštas. Tiesiog niekas nebenori rusiškų energijos resursų. Pasak „Reuters“, Rusijos prekeiviai tiesiog nebegali rasti pirkėjų milžiniškam jūroje esančiam naftos kiekiui.

JAV rusiškos naftos importą uždraudė dar kovą. Europos Sąjunga tam dar ruošiasi, nors tokios šalys kaip Vengrija tam labai priešinasi. Nors Europa vis dar gali pirkti rusišką naftą, niekas nenori to daryti. Ekspertai skaičiuoja, kad gegužę Rusijos naftos eksportas yra 15 % mažesnis nei vasarį ir siekia 6,7 milijonus barelių per dieną. Daug? Taip, bet ne tiek daug, kaip norėtų Rusija.

Be to, Rusija giriasi, kad ir toliau eksportuoja naftą, bet kur? Daugiausia į jūrą. Išplaukę laivai siūlo juodąjį auksą ir neranda pirkėjų. Dalis ras, bet pigiai. Ir tikriausiai visos naftos parduoti greitai nepavyks ir eksporto apimtys toliau sparčiai kris. Rusišką naftą labai pigiai perka Indija ir Kinija.

(58)
(1)
(57)

Komentarai ()