[Žinios trumpai] Generolas: karas Ukrainoje gali baigtis visišku Rusijos Federacijos žlugimu, bet Europa to neleis  ()

Karas Ukrainoje gali baigtis visišku Rusijos Federacijos žlugimu. Tačiau Ukrainai bus daromas spaudimas ir jai nebus leista galutinai susilpninti agresorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę interviu OBOZREVATEL išsakė buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Igoris Romanenko.

„Wall Street Journal“ publikacijoje Romanenko pakomentavo apie penkis karo Ukrainoje pabaigos scenarijus ir jų tikimybę. Pirmąjį iš jų žurnalistai pavadino: Rusijos žlugimas.

„Iš principo manau, kad tai įmanoma, nors kuo didesnė karinė Ukrainos sėkmė, tuo didesnis Vakarų šalių, tokių kaip Prancūzija, Vokietija, Italija, spaudimas Ukrainai, nes, jų nuomone, Rusija turi išsaugoti savo veidą ir struktūrą. Jei ukrainiečiai vys rusus, europiečiai pastūmės Ukrainą sustoti prie vasario 23 d. sienų. Jų nedomina visiškas mūsų Krymo ir Donbaso teritorijų išlaisvinimas“, – sakė Romanenko.

Tačiau generolas pabrėžė, kad JAV pozicija yra itin svarbi. Jis priminė, kad „Ramstein“ bazėje vykusiame 46 gynybos ministrų susitikime buvo nuspręsta, kad jie palaikys Rusiją iki susilpnėjimo, tai yra iki tokio lygio, kad ji negalės vykdyti agresijos.

„Europiečiams reikia Rusijos susilpninimo, bet ne tiek daug, nes dalį šių šalių elito Putinas nupirko su dujų doleriais. Ir dabar jis juos naudoja, kad išsigelbėtų šioje situacijoje. Tačiau JAV nori dar labiau sumažinti Rusijos potencialą“, – sakė Romanenko.

 

Tuo pat metu generolas Ukrainos žlugimą laiko mažai tikėtinu. Jo nuomone, dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos taktiškai atrodo galingesnės, o su vakarietiškais ginklais turės galingesnį karinį potencialą.

Kaip jau anksčiau skelbė UNIAN, eksperto teigimu, Rusijai gresia žlugimas, kai tik kritiškai sumažės pajamų srautas iš išteklių eksporto, sumažės galimybės nupirkti vietinį elitą ar jį nuslopinti jėga, tai iškels į paviršių regioninius prieštaravimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(2)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: