[Žinios trumpai] Ukrainoje pastebėtos Danijos atsiųstos „Piranijos“ - pavadinimas puikiai atspindi jos galimybes (Video)  ()

„Piranha“ - tai šveicarų kompanijos MOWAG gaminama šarvuota kovos mašina. Danija dar balandį pažadėjo tokių mašinų Ukrainai ir jos ten jau pastebėtos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausį, dar prieš Rusijos invaziją, Danija nusprendė skirti Ukrainai paramos už 22 milijonus eurų. Prasidėjus invazijai Danija sustiprino savo paramą Ukrainai ir ėmė siųsti medicininius reikmenis bei ginklus. Tarp jų - prieštankinės ir priešlėktuvinės raketos, ir, žinoma, „Piranha III“.

„Piranha III“ - tai 8X8 kovos mašina, kurioje dirba 3 žmonių įgula ir gali tilpti iki 9 karių. Šios mašinos gali būti ginkluotos įvairiais kulkosvaidžiais ir turi pakankamai neblogus šarvus. Kelyje „Piranha“ gali pasiekti 100 km/val. greitį, bet ši mašina nepasimeta ir vandenyje - „Piranha“ gali plaukti 10 km/val. greičiu.

Štai danų „Piranha III“ pastebėtos Ukrainoje

 

„Piranha“ gali būti ginkluojama ir prieštankiniais ginklais, granatsvaidžiais. Ukrainiečiams tokie ginklai tikrai pravers, ypač ginant Rytų Ukrainos miestus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()