[Žinios trumpai] Patvirtinta – Mariupolio „Azovo“ vadas tikrai okupantų nelaisvėje, pranešė apie savo padėtį  ()

„Azovo“ vadas ir kiti Mariupolio gynėjai su savo šeimomis susisiekė iš nelaisvės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-25 [Žinios trumpai] Patvirtinta – Mariupolio „Azovo“ vadas tikrai okupantų nelaisvėje, pranešė apie savo padėtį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Denisas Prokopenko trumpo pokalbio metu pasakė žmonai, kad viskas su juo gerai. Skambučių sulaukė dar kelios Ukrainos kovotojų šeimos.

Kai kuriems Ukrainos kovotojams, kurie gynė Mariupolį ir dabar yra nekontroliuojamoje Donbaso teritorijoje, pavyko susisiekti su savo šeimomis. Visų pirma, „Azovo“ pulko vadas Denisas Prokopenko trumpam paskambino savo žmonai Katerynai ir patikino, kad su juo viskas gerai.

Apie tai rašo „The Guardian“.

„Jis pasakė, kad jam viskas „gerai“, ir pasiteiravo, kaip laikausi aš“, – gegužės 23 d. „The Guardian“ papasakojo K. Prokopenko. – Iš kitų šaltinių girdėjau, kad kalinimo sąlygos yra daugmaž patenkinamos.“

„Juos maitina, girdo. Sąlygos atitinka reikalavimus, kol kas prieš juos nesmurtaujama, – tęsė ji. – Kas bus toliau, aišku, nežinome, bet šiuo metu situaciją kontroliuoja trečiosios šalys: JT ir Raudonasis Kryžius.“

Savo ruožtu „Associated Press“, remdamasis Katerynos žodžiais, pranešė, kad pokalbis baigėsi kariškiams nespėjus ką nors pasakyti apie save.

„Azovo“ vado žmona taip pat sakė, kad anksčiau Ukrainos ir Rusijos pusės susitarė dėl tinkamo žuvusių karių laidojimo ir tam tikrų sąlygų sulaikytiems kariškiams suteikimo, ypač teisės kartą per savaitę kalbėtis su šeima telefonu.

 

Pasak Katerynos Prokopenko ir kitos vieno iš Mariupolį gynusių Ukrainos karių žmonos Julijos Fedosiuk, per pastarąsias dvi dienas kelios šeimos sulaukė Ukrainos kovotojų skambučių.

Dauguma sužeistų „Azov“ kovotojų laikoma rusų okupuotame Donecke įsikūrusio kaimo Olenivka kalėjime, tačiau mažesnė sunkiai sužeistų karių grupelė buvo nugabenta į Novoazovsko, irgi esančio rusų okupuotame Donecke, ligoninę.

Anot K. Prokopenko, kiek jai žinoma, nė vienas kovotojas nebuvo išvežtas į Rusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: