[Žinios trumpai] Dėl Rusijos nesąmonių ES žada priimti radikalų įstatymą - labai greitai palies visas naujas statybas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2022-05-25 21:10
jo jo. rusam tai moka babkes. euriukus. uz energija. o kur privalomas supirkimas UZ BABKES is tu pastatytu saules elektriniu? tyyypo statysi, ir dykai reiks atidavinet? ar butaforines jegaines reikes statinet? nuo 2029m apie ka cia isvis rasot? ideja tai puiki - bet ispildymas tai panasu debilinis... viskas ko reikia - PRIVALOMO SUPIRKIMO tvarkos. kryptingesnio dotavimo taip sakant vidiniams ES gamintojams. kokios nors visiskai supaprastintos. ES mastu. pvz ivest virtualius energetinius pinigus, kad visi ES pilieciai juos turetu ir galetu didziuotis - kad gamina zalia energija asmeniskai. ar turi balansa teigiama zalio energetinio vartojimo. kas daug i pliusa - premijas dydvyriu dalint. o finansuot turetu viesus projektus - pvz elektros tinklu subalansavimo saules, centralizuoto sildymo perorientavimo i saules energija ir t.t. daba panasu ne i ta vieta bando orientuotis... premijuoja ir herojizuoja kazkodel tik zudymo tvarkas ar kokius suknistus mentus ar valdininkelius uz sudamalima... cia ir del to karai kyla per daznai... nes uzkresti visi vegetarismais ir psiaudo remimais visokiu nesamoniu kaip siuksliu rusiavimas ir pan... as net zemes uki paspausciau ES mastu. tuos "sofos zolininkus" nustociau remt. jei zemes nenasios - remiam tokiu lauku apstatyma saules elektrinem. diversifikacija. uz misko auginima ir jo nepjovima - taip pat parama. isteigt "misko sofininku" segmenta. nes kaupia medienos pavidalu istekliu nesavanaudiskai (cia biologinis gamtos balansavimas). o parazitams valdzioje terupi tik apmokestint... kai realiai uz misko zemiu apmokestinimo tvarku ivedima bet kuria valdzia jau reiketu teist ar saudyt - nes cia ORGANIZUOTAS nusikaltimas pries visuomene - verst daryt pelna is naturalaus misko... "parupo" vietine saules energetika matai biurokratams, nes rusai Ukraina uzpuole... dviveidiski standartai...jei norit paremt Ukraina per saules energetika, idarbinkit TIK ukrainiecius tu saules jegainiu ES rinkoje paciam passtatyme geriau... daba kazkoks parodomojo nusipolitikavimo zaidimelis panasu teuzsuktas... datas matai nustate ES kazkokiu baudimo tvarku... cia pagal aprasyma idejos net su energetika rysio nelabai yra - panasu kazkokie baudejai tik suklestes = gales algas pasididint... vazines ir tikrins kokie nors "statybos inspekcija" su daugiau galiu... panasiau kad nusiritom iki politinio visuomenes makaronizmo, o ne realiu sprendimu... kur spauda ziuri - kad tokie pareiskimai praeina per masmedias? zurnalisteliai jau visai kvankt?
gytis13 2022-05-25 22:57
Dėl Rusijos nesąmonių ES taip pat pradės daryti nesąmones...Pristatys tų saulės elementų kad padidėtų dujų poreikis, o kur dujos - gal Rusijoj. Toks bėgimas ratu gaunasi
sigun 2022-05-25 23:56
Kodėl? Saulės elektrinės inverteris bet kada gali gaminti mažiau arba išvis negaminti. Kai elektros gamybos pajėgumai bus tokie, kad žiemą pasigamintų pakankamai elektros iš atsinaujinančių, dujų reiks minimaliai ekstra situacijoms, nutinkančioms kelias dienas per visą šaltą laikotarpį. Saulėtu metu elektrinės dirbs irgi minimaliai, bet iki to laiko daugumai jos jau bus atsipirkę ir dėl to širdies neskaudės. Ant savo stogo turiu elektrinę ir nuo liepos kilsiant kainoms jau galvoju kaip dar pasididint. Per mažą dariau, nes stogas nepatogus. Bet prie būsimų kainų nereik nei jokios paramos, net ir mažus plotelius norisi padengti komplektukais: panelė + mikroinverteris.
immortallt 2022-05-26 07:52
Labiau nusikalbėti negalėjai. Kada dujų sunaudosi mažiau, su dabartiniu mix'u, kur dujos 40 proc. elektros pagaminęs, ar pagamindamas dar 20 proc. elektros iš saulės ir sumažindamas dujų pagamintos elektros kiekį iki 20 proc.? Jei tu apie tai, kad pirminį rezervą užtikrinti dujinė turbina turi suktis nuolatos, tai žinok daugelyje šalių pirminio rezervo funkcijos dujos neatlieka arba nebeatlieka. Ir net tuo atveju, tik dalį to ką saulė pakeistų turi būti rezervuojama. Ir šiaip net atomines ar dujines turi rezervuoti kažkas. Gedimai nutinka viskam.
immortallt 2022-05-26 09:33
Ir šiaip nelabai čia radikalu. Tiek pat radikalu, kaip reikalauti energinės klasės tam tikros. Net mažiau kainuoja saulės elementai nei energinę klasę užtikrinti. Beje, įdomioji statistika iš šių metų. Tik šiandien mano saulės elementai pagamino daugiau per gegužės mėnesį, (liko 5,5 dienos mėnesio), nei kovo mėnesį pagamino. Taip kad 7-8 mėnesius metuose būtų galima visai atsisakyti dujų. Esant elektros pertekliui iš saulės ir vėjo stabdai hidroelektrines ir kaupi rezervus. Rezervams užsipildžius pilnai tada teks jau nuleidinėti, bet nieko dramatiško. Žiemą saulės mažai, bet vėjo gerokai daugiau. Kai labai šalta būna, visada būna giedra. Problema tik kad saulės elementai jei ne kokiu 35-45 laipsnių kampu, nenučiuožia sniegas, bet šildymo prasme šilumos A+ ar tuo labiau A++ name per didelius šalčius reikia nelabai daugiau nei esant -5, priešingai nei neefektyviems. Taigi, renovacija arba griovimas pastatų turi eiti.
gytis13 2022-05-26 11:51
O kur Lietuvoj tos hidroelektrinės, kurias reiks nuleidinėti? Gal jau reikia pradėti naujas statybas?Ir dar pasakėlė kad atšalus orui pasidaro ačiū dievui giedra ir tai išsprendžia visas problemas, kitaip be elektros reiktų sėdėti. Arba milijonieriaus filosofija, kad reikia viską griaut ir iš naujo statyt, tada gerai gausis. Nueik į krautuvę ir pažiūrėk kiek lakštas blėtos kainuoja, tada bus mažiau noro samprotauti apie griovimus. Namai griaunami tada kai pinigų pilnas kapšas ir nėra jų kur dėti o ne tada kada pabrangsta energetiniai ištekliai ir vargšams pasidaro per brangu mokėti
magic 2022-05-26 15:11
Sekantis klausimas - stogus nuklosime fotoelementais, o kaip bus su paukščiukais ir kita flora su ta pačia fauna? Ar įsivaizduojat, kiek saulė piko metu iškreips toje vietoje temperatūros skirtumas ilguoju laikotarpiu. Asfaltas kiek prišildo mieste, o dar stogus nuklosim... Geriausias ir laiko patikrintas variantas buvo atominė elektrinė, aišku ne miesto centre. Jokio skirtumo pats faktas, jog atominė nesaugi, o kiek to saugumo šalies prezidento galvoj, kuris turi N?
magic 2022-05-26 15:27
Renovacija yra pati didžiausia banko apgaulė su valstybės palaiminimu, sutikčiau tik su viena sąlyga, jog visi tik daugiabučiai papildomai moka kasmėnesinį įnašą į priekį, kai reikės tos renovacijos (bet tos tikros, ne polistirolu apkamšymais ir fasado nudažymu). Prie kanalizacijos Lietuva dar pilnai neprisijungė.
sigun 2022-05-26 16:11
Mano atveju rudos skardos stogas ir saulės elementai. Termovizorius parodė, jog elementai vėsesni nei stogo skarda. Tegyvuoja paukščiukai mano kieme!
magic 2022-05-26 17:26
Ir tik tiek matavimo? termovizorius parodė ir viskas? (čia kaip temperatūra 39, gal nuo peršalimo, o gal priešmirtinė stadija nuo infekcijos, na jie abu rodo 39%). Gal žinote kur anglies dvideginio (CO2) nauda gamtoje ? Tęsim temą, nekantrauju P.S gerkit tik vitaminus kasdien, valgykit tik vieno tipo maistą, nes sveika, tiesmukiškai žiūrim į savo naudą. Gamtoj taip nebūna, na nebūna, o kur mes gyvenam? -->>GAMTOJE <<---, čia vyrauja dėsnis HARMONIJA. Pabendraujam, mielieji! Ą
gytis13 2022-05-26 19:02
Šiaip paukščiams medžiai mieste labai reikalingi, o saulės elementai ir stogai jų nedomina. Paukščiams reikia įvairių plyšių pastatuose lizdams sukti, tad juos daugiau domina senesni pastatai kur galima kokių skylių rasti, nauji sandarūs pastatai jiems nekažkas.
sigun 2022-05-26 19:21
Tiesiog matavimu pagrįstas trumpas atsakymas į nepagrįstą teoriją "saulės elementai ant stogo mažina fauną, nes kelia temperatūrą". Besigaudančiam turėjo būti daug maž aišku tiek bendras atvejis, tiek kraštiniai ir tolimesnė eiga pvz. albedo - energijos konversija ir galimas palyginimas pagal ortofoto. Skaičiuojant tiksliai galėtų būti rimtas mokslinis darbas. Nepretenduoju. Bet iš Jūsų komentaro panašu, kad Jūs tuo labiau. Yra ekologija ir yra greenwashing. Diskutuot su tikinčiaisiais jau AAA000 sfera.
AAA000 2022-05-26 19:47
kaups jis matai vandeni... eilinis bugalterio nusisvaigimas... hidroelektrines su svyruojanciu tvenkiniu aplamai daro didziule zala ekologijai. keiciasi vandens lygiai ne tik paciam tvenkiny, bet ir po zeme. isplinta tarsa pozeminu vandenu. istisi miskai nupuna del tokiu nesamoniu. o uzdari baseinai net ir Kruonio lygmens - geriausiu atveju kelias paras tepadengia. kaupt galima kalnuose, kur uoliniai masyvai - neskvarbus vabdeniui. zemumu uztvindymas tik arba stabilus, arba jokio. plius dirbama labai vertinga zeme atimama. saules energija efektyviausiai kaupiama is esmes biokure-medienos pavidale. vasara uzaugo - ziema supleskinai ir vel isbarstei mineralus per kaminus. visas kompleksas su elektrine ir misku masyvais turi but kaip vienas kompleksas. sucipsuoji ir sudegini vietoje. o ne veziojimai kazkokie, ir ne atskirta. viokuro katiliniu be misku masuvo net neleist statyt. energijos perdavimas tik elektra. balansavimas gali but ir siluminis - tai pakankamai efektyvu - bet siuo atveju reikia vystyt vietoje kur ta siluma vartosis. o ne nesamoningas silumos trasas visur uzkasinet... skandinavuose pazangiausios sistemos ir jie eina situo keliu. o konservu vasiukai vysto tik debilu buhalterizma, o ne ateities energetika...
AAA000 2022-05-26 20:12
man harmonija nerupi - nes cia beprasmis miglos putimo terminas kvailiams. viskas yra ismatuojama ir pagrindziama moksliskai ir metodologiskai. ir gamtos sistemas galima atkartot technologiskai. kai supranti reikala, o ne kliedi apie harmonijas. bet kai gamta ta pati daro geriau - sistema dirbtinai diegt beprasmiska. tik butinaji minimuma. sitai beja galioja ir apsiltinimui. cia tik buhalteriai galvoja, kad siltint reikia iki begalybes pliusiuku energijos gamyba yra resurso didinimas-gausinimas. ka konkreciai didina apsiltinimas - koki energetini resursa gausina? susidevejes tik tersia visur viska aplink... o energetikos gausinime nauda nuline. bet buhalteriskai skaiciukai labai grazus - tai visokie imortalai ir pasimauna kaip sliekas ant kabliuko... ivaizdis pries zuvis - jam viskas - jo vargano gyvenimo esme...
magic 2022-05-27 09:46
Daug prirašėte, bet aš tada labai trumpai - ar klimato atšilimas šiuo metu egzistuoja, nes mokslininkai taip tvirtina?!
gytis13 2022-05-27 10:09
Egzistuoja kuo puikiausiai tas klimato atšilimas, kažkada vaikystėj visas žiemas praleisdavau su slidėm važinėdamas, o dabar nei sniego nei slidžių pliurzė visą žiemą ežerai neužšala laimė kad aš jau ne vaikas ir neįdomu slidinėti...Karščio bangos vasarą irgi tik pastaruoju metu atsirado.
sub 2022-05-27 10:22
Tuoj AAA000 parašys, kad klimato šilimo nėra, nes tai buhalterinė problema su skaičiais, ne su klimatu. Ai ir dar prie to pačio konservus apkaltins kuo nors
sub 2022-05-27 10:23
Nežinau, kurioj geografinėj platumoj ar ilgumoj gyvenat, bet tikrai ne Lietuvoj. Lietuvoj ežerai užšalą kiekvienais metais. Wtf, slidinėti neįdomu, noobas.
immortallt 2022-05-27 11:37
magic atėjo aiškinti, kad dujos yra geriausia. Šilti namai irgi blogai paukščiukams, pirkit dujas, ir dar būtinai iš rusų, rusiškos dujos gerai gamtai dar matyt. Klimato kaita darosi akivaizdi, nemato, kas nenori matyti. Stogas tamsus įkaista daugiau nei saulės elementai. Saulės elementai nekuria energijos iš oro, dalis energijos konvertuojama į elektrą, tamsus stogas konvertuoja į šilumą +- viską. Medžiai šiaip šilumą išsklaido garindami vandenį, bet niekur jinai nedingsta. Dar dalis nukreipiama į fotosintezę, bet jei medis supūva ar sudeginamas - energija niekur nedingsta. Paukščiukams reikia medžių ir miškų, ne stogų. Padengę 1/3 stogų apsirūpiname 100% elektra. Jei rūpi paukščiukai, žmonėms reikai uždrausti gyventi ne daugiabučiuose. Efektyviausia būtų sukišti visus į labai mažą plotą, didelį aukštingumą, ir tuos atlaisvintus plotus padaryti draustiniais. Tada paukščiukams būtų geriausia. O kad ant esamų stogų sudėsi saulės elementus, ar net ganyklose esamose sudėsi saulės elementus poveikio paukščiukams nėra. O kas dėl balansavimo su hidroelektrinėmis, visi kažkaip pamiršta, kad dabar realiai importuojame iki >100% savo suvartojimo atskirais momentais, bet kai kalba eina apie atsinaujinančią energetiką, tai kažkodėl turi iš atsinaujinančios apsirūpinti viską čia ir dabar. Neveikia jau dabar taip elektros tinklai, ir neveiks tuo labiau ateityje. Tinklai stambėja, formuojasi aktyvi rinka, kurioje atsiranda net nauji dalyvių tipai - cheminiai akumuliatoriai, kurie turi iki šiol nematytą lankstumą ir reagavimo greitį, atsiranda išmanūs skaitikliai, kurie galėtų leisti sumažinti elektros tinklų nuostolius, pagerinti tiekimo kokybę ir realiai sumažinti elektros kainą tiek per tinklo parametrus, tiek perskirstant vartojimą. Bet suveda viską į renovacija=polistirolas, saulės elementai=paukščiukai neturės kur perėti ir dar kinai anglis ir dar kažkas, saulė nešviečia pastoviai, vėjas nepučia pastoviai, o kad vartojimas svyruojantis, kad vartojimo dalį gali keisti laiką ir t.t. net neturi galimybių suprasti. Normali renovacija turi apimti ne tik apšiltinimą išorinių atitvarų, bet ir langų tinkamą įstatymą, elektros, vandens, šildymo sistemų pakeitimą naujomis, priverstinės ventiliacijos įrengimą ir t.t., bet kiekvienas turto savininkas pats sprendžia, ką nori atnaujinti. Daugiabučiai Lietuvoje kažkokia mistika, kai pirkti/parduoti, tai priklauso gyventojui, kai jau prižiūrėti patį pastatą, jo infrastruktūrą ar gerbūvį, tai jau staiga valstybės rūpestis. O realiai turėtų būti taip - daugiabučiui namui valstybė turėtų skirti tiek pat paslaugų, pinigų ir dėmesio, kiek santykinai skiria individualiems namams. Pvz., žolę pjauna privataus namo kieme? Ne. Nepjauna ir daugiabučiams. Daugiabutis nesusitvarkęs žemės nuosavybės dokumentų? Apmokestini parkingo naudojimąsi jame. Įrenginėja aikšteles vaikų žaidimo daugiabučiams? Tada turi įrenginėti ir individualiems namams per tam tikrą plotą vaikų žaidimo aikšteles. Bet koks pakiltų šumas. O dabar patys skaldot Lietuvą, bet rėkiat, kad skaldo, kai bando suvienyti. Grynai rusų troliai ar rusų praplautom smegenim. Bent taip priešui daryčiau, jei turėčiau tiek pinigų ir tokių ambicijų.