[Žinios trumpai] Paskelbti patys populiariausi 2022 m. žaidimai pasaulyje: net pusė jų iš praeito dešimtmečio - ar bandėte visus?  ()

Koks, jūsų nuomone, populiariausias šių metų žaidimas? Atsižvelgiant į milžinišką populiarumą, pirmiausia į galvą ateina „Elden Ring“, tačiau buvo įveiktas klasika tapusių žaidimų ir sąraše užėmė tik dvidešimtą vietą. Įdomu tai, kad pusė populiariausiųjų dešimtuko žaidimų net nebuvo išleisti šiame dešimtmetyje, o trys naujausi buvo išleisti tik praėjusiais metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The NPD Group PlayerPulse“ duomenimis pasidalijo bendrovės vykdomasis direktorius ir vaizdo žaidimų pramonės patarėjas Matas Piskatela (Mat Piscatella). Jis pažymi, kad sąrašas pateikiamas chronologine tvarka, todėl pirma vieta sąraše nereiškia, kad 2009 m. išleistas „Minecraft“ buvo daugiausiai žaidžiamas žaidimas praėjusiais metais.

Net pusė Top 10 žaidimų buvo išleisti iki 2020 m.: „Minecraft“, „GTA V“, „The Sims 4“, „Fortnite“ ir „Among Us“.

Likusią sąrašo dalį sudaro „Animal Crossing: New Horizons“, „Call of Duty: Warzone“, „Madden NFL 22“, „Call of Duty: Vanguard“ ir „NBA 2K22“. Dažniausiai žaistas žaidimas nebuvo atskleistas, tačiau sunku įsivaizduoti, kad tai būtų kažkas kita nei „GTA V“, „Call of Duty: Warzone“ ar „Minecraft“.

 

Piskatela pažymi, kad ilgai žinomi, nuolat atnaujinami žaidimai visada pritrauks daug žaidėjų laiko, dėmesio ir pinigų, todėl naujiems žaidimams bus sunku prasibrauti. Stiprios socialinės bendruomenės taip pat palaiko žaidėjų įsitraukimą. Piskatela pridūrė, kad tokios paslaugos kaip „Game Pass“ ir „PlayStation Plus“ taip pat vaidina svarbų vaidmenį ir kad daugiau AAA žaidimų prenumeratoriams turėtų būti pasiekiama tą pačią dieną, kai jie išleidžiami, taip padedant jiems gauti finansavimą ir tapti ilgalaikiais.

 

„Elden Ring“ (balandį buvo parduota 13,4 mln. kopijų), buvo dvidešimtas dažniausiai žaidžiamas žaidimas, atsilikęs nuo senesnių žaidimų, tokių kaip „Rocket League“, „World of Warcraft“ ir „Skyrim“. Svarbu atsiminti, kad sąraše pateikiami tik pirmo ketvirčio duomenys (nuo sausio iki kovo pabaigos), todėl „Elden Ring“ buvo išleistas tik likus mėnesiui iki populiariausių žaidimų sąrašo paskelbimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()