[Žinios trumpai] Iranas pademonstravo savo itin slaptą požeminę dronų bazę – į ją vykusiam žurnalistui buvo užrištos akys (Foto, Video)  ()

Irano armija pateikė kai kurias detales, bet ne tikslią vietą, apie požeminę bazę savo kariniams bepiločiams orlaiviams, šeštadienį pranešė valstybinė žiniasklaida, tvyrant įtampai Persijos įlankoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstybinė televizija pranešė, kad Zagroso kalnų širdyje saugoma 100 bepiločių orlaivių, įskaitant „Ababil-5“, kuriuose buvo sumontuotos raketos „Qaem-9“, Irane pagamintos JAV „Hellfire“ oras-žemė raketų versija.

„Be jokios abejonės, Irano Islamo Respublikos ginkluotųjų pajėgų dronai yra galingiausi regione“, – sakė armijos vadas generolas majoras Abdolrahimas Mousavi. „Mūsų galimybės atnaujinti dronus yra nesustabdomos“, – pridūrė jis.

Irano valstybinės televizijos korespondentas sakė, kad ketvirtadienį atliko 45 minučių trukmės skrydį sraigtasparniu iš Kermanšaho vakarų Irane į slaptą požeminę dronų vietą. Pasak jo, jam buvo leista nusiimti akių raiščius tik atvykus į bazę.

 

Televizijos filmuotoje medžiagoje buvo matyti bepiločių orlaivių eilės su raketomis tunelyje, kuris, kaip teigiama, yra kelis šimtus metrų po žeme.

Televizijos reportažas pasirodė kitą dieną po to, kai Irano revoliucijos gvardija Persijos įlankoje užgrobė du graikų tanklaivius, taip akivaizdžiai keršydami už tai, kad JAV konfiskavo Irano naftą iš tanklaivio, laikomo prie Graikijos krantų.

 

Graikijos valdžia praėjusį mėnesį dėl Europos Sąjungos sankcijų konfiskavo su Irano vėliava plaukiojantį „Pegas“ su 19 rusų įgulos narių. Vėliau Jungtinės Valstijos konfiskavo laive laikomą Irano naftos krovinį ir planuoja jį išsiųsti į JAV kitu laivu.

Vėliau „Pegas“ buvo paleistas, tačiau konfiskavimas subtiliu metu pakurstė įtampą, Iranui ir pasaulio valstybėms stengiantis atgaivinti branduolinį susitarimą, kurio atsisakė buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()