[Žinios trumpai Sensacija, apie kurią jau rašo visas pasaulis: vos per tris dienas lietuviai surinko 5 mln. „Bayraktar“ pirkimui (video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nesupratau 2022-05-29 23:26
Rinko eurus, bet surinko dolerius:) ir suma ta pati net )
pirmas 2022-05-30 09:44
Aš kažkaip dar neskaičiau, kad koks Ukrainos oligarchas būtų nupirkęs tokį droną.
kestutisz 2022-05-30 11:54
Deja, bet turtingi jie todėl ir yra, kad na neatiduoda pinigų kitiem :) Gi čia kažkurie politikieriai pas mus irgi kapojos - kai atėjo klausimas kiek konkrečiai paaukoijai tai nuu aaa, viską kiek įmanoma (ir galiu statyt, kad nieko). p.s. nesu turtingas, tad pervadinėjau, ir konkrečiai UA armijos sąskaiton, konkretiem kažkiem gerbiamiem žmonėm, o ne neaiškiem tarpininkam.
Benediktas 2022-05-30 12:12
Mldc Tapinas, kad sugalvojo tokį dalyką. Žinoma prisidėjau. Žinoma vienas BT nepakeis karo eigos, bet parodymas, kad taip greitai surinko šaibeles - pavyzdys, kad Ukraina turi palaikymą, ne kažkokių ministerijų lygiu, o Lietuvos žmonių. Taip pat pvz, kad taip galima kitų šalių piliečiams protestuoti, prieš savo vyriausybių susilaikymą nuo karinės pagalbos valstybiniu lygmeniu. Ir daryti spaudimą, kad rimti reikalai vyktų greičiau. Tai daugiau reklaminė akcija, bet jos nauda didesnė nei karinė, nes tai signalas kitoms vyriausybėms - pradekite labiau padeti, nes pvz ir Vokietijoje žmones prades mestis ant Bairaktarų, kol kancleris nesiunčia rimtų ginklų. O jei vyriausybe elgiasi kitaip, jei nori visuomene - tai n...g tokia valdžia.
AAA000 2022-05-30 13:07
per anksti dziaugiates pergale. dar nenupirkstas tas dronas. nenusiustas. aplamai nenaudojamas. ir dar nieko nenuveike. cia kolkas popieriuku surinkimo reklamine akcija. ir tiek. o ta drona gal tik gamins dar... kai karas baigsis - atsius turkai ukrainieciams... kestutisz konkreciau pakomentavo - kai zinai, kad pagalba suveike kaip reiketu - va tada paremei. realiai geriau remt kokius pazistamus ukrainiecius, ar nors pabegelius kur susitinki akis i aki. koki darba susorganizuot jiems ar valdzios biurokratinius formalumus padet praeit. ir kai isitikini, kad ne penkta kolona. veliavelem pamojuot cia paxazucha... sita akcija tiesiog dar neivykdyta iki galo. nors Tapinas aisku saunuolis. kai tas dronas padarys zalos ruskiams daugiau nei kainavo - va tada sakyciau pasiekta rezultatas. kolkas nulinis... o kad lietuviu liaudis palanki ukrainai - jie ir taip puikiai zino. palankus net ir baltarusiai ukrainieciams jei ka. tiesiog jiems trukdo ju vietine valdzia. paziurekit i musu konservus - sitai akcijai nei kiek nepadeda. tipo neformaliai "leidziam"... galejo nupirkt, atvezt ir perduot. su realia logistika nors padet. o daba toliau syka pakrumese nuo rusu isikalbetos virtualios konservatnykines baimes... ir aplamai - as geresni atveji zinau. musu tautietis verslininkas soviniu nusiunte visa fura. ten arti milijono vienetu. medziokliniu - neatlygintinai. cia dar pries pora menesiu. va cia tai manau parama - neaisku tik kaip issidalino ir kur nusedo. bet savigynai ten tikrai daug aprupino ukrainieciu, kas medziotojai. kur partizaniniai judejimai ten vyksta - cia manau ir jo indelis yra.
Benediktas 2022-05-30 13:21
Čia uždaras ciklas nedavimo pagalbos. Iš kur atsiras pagalba, jei niekas neparems, kol nematys pagalbos naudos. Iš kur atsiras tada pagalba. Ar geriau remti Ukrainą po karo, nes tipo jei pralamės, tai visi pinigai veltui? Kaip gali nebūti naudos iš Bairaktaro Ukrainos kariuomenėje? Ir kaip galima pamatyti bairaktaro sunaikintą techniką, nesurinkus pinigų. Kaip galima nupirkti Bairaktarą nesurinkus pinigų?
AAA000 2022-05-30 13:28
ne veltui pinigai net jei ir pralaimes. pabegeliai vertingas resursas - tai zmones apmokyti vakarietisku vertybiu ir ju siekiantys aktyviai. o ne kokie religiniai musliai-invaderiai. tu suprask kad amerika padare "didzia" nacija ir lietuviai. kur rusai isstume su vokieciais is cia. joks cia ne uzdaras ciklas. tiesiog didesnis, kurio tu neizvelgi. ka konsertvai nuveike blogo Lietuvai ir isstume tautiecius is salies - sita lietuviska diaspora uzsieny kazkiek kompensavo. aisku mazai - nes asimiliavosi daug ju jau. bet efektas manau buvo. bus ir ukrainieciams. net jei pralos kara. nors nemanau kad pralos, jei ka .
AAA000 2022-05-30 13:37
o tu jau ji matei nupirkta, ir kaip jis jau numuse kazka? nefailink geriau... jei numus ruskiai, perims, ar uzgrobs pakeliui ir panaudos pries ukrainiecius - tai bus tokia antipropaganda Tapinui ir Lietuvai, kad mazai nepasirodys...
kestutisz 2022-05-30 13:37
Pagalba dalykas gerai, ir reikia dabar, bet toks PR'as imho yra bukas. "Naudos" ten realiai niekada ir nepamatysi - net jei jį specialiai surinks papildoma pamaina, labai greitai pristatys ir nenumuš pirmo (kas visiškai įmanoma, karas gi) - kažkokio hype'o ant jo nesukonsruosi, kad mol dar daugiau aukokit, nes na elementariai tai karinė paslaptis kaip kas kur tiksliai naudojama. Na, bet gal nurašyti galima ant to, kad tuo "rinkėju" nepasitikiu tai ir pati "akcija" ne prie širdies. Net jei ir kažkas kitas rinktų tai labai abejočiau - tai nėra vunderwaffe. Jei rinktų angaro licencijuotoms kopijoms gaminti statybom - ok, plius berods varikliai ukrainietiški dedami tai ir ukrainiečių inžinierių apgyvendinimui - tai būtų ir pagalba, ir investicija į ateitį, tada tikrai prisidėčiau.
Benediktas 2022-05-30 13:41
O tu turi vaikų?