[Žinios trumpai Sensacija, apie kurią jau rašo visas pasaulis: vos per tris dienas lietuviai surinko 5 mln. „Bayraktar“ pirkimui (video)  (10)

Lietuvių vienybė triumfuoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuviai susivienijo ir aukodami nedideles sumas nuo 50 iki 100 eurų per tris su puse dienos surinko reikalingus penkis milijonus, kad Ukrainai nupirkti pažangų karinį droną „Bayraktar“.

Per tiesioginę lėšų rinkimo transliaciją, kurią transliavo Lietuvos žurnalistas Andrius Tapinas buvo padėtas taškas akcijai, ir paaukoti paskutiniai trūkstami eurai.

Lietuvos ir Turkijos gynybos ministerijai „uždegus žalią šviesą“, A. Tapinas inicijavo pinigų rinkimo akciją. Žurnalistas teigia, būtent turkiškas bepilotis orlaivis „Bayraktar“ ankstyvoje karo stadijoje įrodė savo aukštą efektyvumą prieš Rusijos karius ir jų sąjungininkus konfliktuose Sirijoje ir Libijoje. Pats televizijos laidų vedėjas ginklams Ukrainai įsigyti paaukojo 62 000 eurų.

Informaciją apie reikiamos pinigų sumos surinkimą patvirtino ir Lietuvos gynybos ministras Arvydas Anusauskas.

„Lietuviai tai padarė. Ačiū visiems, kurie per tris dienas padėjo surinkti penkis milijonus eurų „Bayraktar“. Ukraina, mes su Tavim!“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė ministras.

 

„Reuters“ duomenimis, lėšų rinkimas prasidėjo trečiadienį, gegužės 25 d.

Dominavo nedidelės aukos – nuo 50 iki 100 eurų. Pasak televizijos laidų vedėjo Andriaus Tapino, per minutę sąskaitą papildydavo 1500-1700 eurų.

Leidinio teigimu, kitą savaitę Lietuvos gynybos ministerijoje bus derinami ir pasirašomi reikiami dokumentai, kad būtų galima nupirkti bepilotį orlaivį iš Turkijos.

32 metų Agnė Belitskaitė yra viena iš daugelio, kuri paaukojo lėšas drono pirkimui. „Reuters“ komentare moteris teigė, kad prieš karą nemanė, kad kada nors aukos pinigus, norėdama padėti kitai šaliai įsigyti ginklų.

„Bet dabar tai normalu. Reikia kažką daryti, kad pasaulis taptų geresnis“, - sakė Belitskaitė ir pridūrė, kad padeda Ukrainai, nes nerimauja, kad Rusija gali užpulti Lietuvą.

 

Apie šią akciją rašo praktiški visi didieji užsienio portalai, nebūtų keista, jei akcija įkvėptų ir kitų šalių aktivistus kažkam panašaus. 

Yra žinoma, kad pastaraisiais metais Ukraina iš Turkijos bendrovės „Baykar“ įsigijo daugiau nei dvidešimt kovinių dronų „Bayraktar TB2“. Kijevas sausio 27 d. užsisakė dar šešiolika. Ši partija į  šalį buvo pristatyta kovo pradžioje.

Anksčiau „Focus“ rašė apie tai, kad Charkivo gelbėtojai pasirūpino gauti  nuosavą „Bayraktar“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(186)
(12)
(174)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: