[Žinios trumpai] Garsiausiam Ukrainos karo žurnalistui Butusovui uždrausta lankytis fronte: skelbia grėsmingus perspėjimus, skilimą visuomenėje  ()

Butusovas tokį sprendimą vadina „karo paskelbimu“ jam asmeniškai


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-28 [Žinios trumpai] Garsiausiam Ukrainos karo žurnalistui Butusovui uždrausta lankytis fronte: skelbia grėsmingus perspėjimus, skilimą visuomenėje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Censor.NET vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas pranešė, kad šiandien buvo išleistas įsakymas, draudžiantis jam lankytis priešakinėse linijose.

Apie tai jis pranešė savo Facebook paskyroje, rašo Censor.NET.

„Kai kurie kvaili lyderiai šiandien  įsakymu man uždraudė  lankytis karinių dalinių fronto linijose. Šis sprendimas trukdo mano darbui: negalėsiu  imti interviu iš mūsų karių fronto linijose, negalėsiu objektyviai informuoti apie sunkią padėtį Donbase.

Suprantu, kad tokiu būdu jie nusprendė man atkeršyti už straipsnius apie valdžios atsakomybę ruošiantis karui ir grėsmingos situacijos Donbase viešinimą. Visi fronto kariai puikiai žino, kad aš savo straipsniuose neišdaviau jokių paslapčių, o atvirkščiai – prisidėjau prie kelių grėsmingų situacijų sprendimo. Vienas iš kurių labia svarbus – būti ten, kur esi labai reikalingas. Kariams priešakinėse fronto linijose reikalinga tiesa ir asmeninis palaikimas“, – pabrėžė žurnalistas.

Butusovas tokį sprendimą vadina „karo paskelbimu“ jam asmeniškai, norint išprovokuoti ir visuomenės susikaldymą.

„Ir tai pavojinga, nes nebus objektyvaus požiūrio į karo veiksmų vykdymą Donbase, todėl reikalauju, kad prezidentūros vadovybė nedelsiant peržiūrėtų savo nurodymus ir atšauktų šį absurdišką įsakymą.

Priešingu atveju grįšiu iš fronto, kad paviešinčiau daugybę jūsų klaidų ir neveiklumo. Tris mėnesius nieko nerašiau apie vadovybės veiksmus, bet tai nereiškia, kad jūsų bijau. Karas dabar svarbiau už  politiką, bet jei nebus atšauktas šis gėdingas įsakymas, tai ir aš pradėsiu rašyti apie politiką, ypač apie tuos, kurie jau tris mėnesius neišlenda iš bunkerių ir biurų. Suprantu, kad turėsiu mažiau informacijos apie tai, kas vyksta priekinėse kovos linijose, bet tada aš skirsiu savo laiką kitiems dalykams. Prašai nedelsiant atšaukti įsakymą“, – pažymėjo Censor.NET vyriausiasis redaktorius.

 

Mariana Bezuglaja, partijos „Liaudies tarnas“ narė, savo Facebook paskyroje, apkaltino Butusuvą pataikavimu Rusijai bei neteisingos informacijos skleidimu bei pareikalavo apriboti jo veiksmus.

 

„Jei Ukrainos saugumo tarnyba nieko nedarys dėl Jurijaus Butusovo, kuris nuolat nebaudžiamas skleidžia daugybę informacijos apie mūsų kariuomenę, pozicijas, operatyvinę situaciją, kratosi, dezorientuoja ir pataikauja Rusijai, manau, jokia laipsniška reforma neturi prasmės.

Tiesiog šios supuvusios struktūros paleidimas iš naujo. Visiškas restartas su dalimi sąmoningų patriotiškai nusiteikusių specialistų, kenčiančių sistemoje.

Ivanas Bakanovas, tai gėda“, – rašoma pranešime.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(6)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: