[Žinios trumpai] Įvyko įdomus oro mūšis: Rusijos naikintuvas „Su-35“ skrido medžioti, bet tada jį pastebėjo ukrainietiškas „MiG-29“  ()

Praėjus vos kelioms karo savaitėms Rusija gyrėsi, kad neutralizavo Ukrainos karo aviaciją. Tai ir šiandien vis dar nėra tiesa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakar Chersono regione ukrainiečių „MiG-29“ naikintuvas sumedžiojo ir tiesioginėje kovoje nukovė rusų „Su-35“. Tai - labai modernus naikintuvas, tarnaujantis nuo 2014 metų. Rusija prieš invaziją jų turėjo apie šimtą.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos praneša, kad rusų „Su-35“ ieškojo ukrainiečių atakos orlaivio (nepatikslinama kokio, bet gali būti, kad „Su-25“). „MiG-29“ įsivėlė į tiesioginę kovą ir joje nugalėjo priešą.

„Šlovė Ukrainos pilotams! Mirtis okupantams!“ - tokiais žodžiais užbaigtas pranešimas.

„Oryx“ atvirų šaltinių žvalgytojai vien vaizdinėje medžiagoje suskaičiavo, kad Rusija per šią invaziją jau neteko 148 orlaivių. Tikrasis skaičius yra dar didesnis - tiesiog ne visi jie buvo nufotografuoti ar nufilmuoti. Kol kas sąraše yra tik vienas „Su-35“, sunaikintas balandžio 3 dieną. Jei bus nuotraukų ar kitos vaizdinės medžiagos iš tos atakos Chersono regione, sąraše pasirodys ir antrasis rusų „Su-35“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(172)
(6)
(166)

Komentarai ()