[Žinios trumpai] Kas čia darosi? Vakarai svarsto galimybę panaikinti sankcijas Rusijos oligarchams – bet yra viena esminė sąlyga  ()

Vakarų sąjungininkai svarsto pasiūlymą, kuris leistų Rusijos oligarchams „išsipirkti iš sankcijų“, praneša „Associated Press“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak AP, diskusijos apima sankcijų panaikinimą oligarchams, kurie savo noru atsisako savo užsienio turto ar lėšų, kurios būtų paaukotos Ukrainai.

Kanados ministro pirmininko pavaduotoja ir finansų ministrė Chrystia Freeland šią idėją pasiūlė praėjusią savaitę Vokietijoje vykusioje G7 konferencijoje, naujienų agentūrai sakė su šiuo klausimu susipažinę vyriausybės pareigūnai.

Susitikime dalyvavo G7 finansų ministrai ir centrinių bankų valdytojai, Tarptautinio valiutos fondo (TVF), Pasaulio banko grupės, Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO), Finansinio stabilumo tarybos (FSB) vadovai. Ukrainos ministras pirmininkas ir Ukrainos finansų ministras dalyvavo virtualiai.

Kanados ministro pirmininko pavaduotoja savo karjerą pradėjo kaip Ukrainoje dirbanti laisvai samdoma „Financial Times“ žurnalistė, o vėliau parašė apdovanojimus pelniusią knygą „Plutokratai: naujų pasaulio superturtuolių kilimas ir visų kitų kritimas“.

 

Kaip užsienio korespondentė jai pavyko susitikti su kai kuriais dabar sankcionuotais Rusijos milijardieriais, su vienu iš kurių ji kalbėjosi prieš pateikdama pasiūlymą, AP sakė anoniminis pareigūnas.

Tai ne pirmoji diskusija apie tai, kaip Vakarų vyriausybės galėtų panaudoti įšaldytas oligarchų, kuriems taikomos sankcijos, lėšas ir turtą Ukrainos gynybai nuo Rusijos finansuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()