[Žinios trumpai] Arestovičius susinervino dėl netikėtų ginklų naudojimo problemų Ukrainoje – pasiuntė majorus ir pulkininkus ant trijų raidžių (Video)  (1)

Anot Arestovičiaus, viena iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigadų gavo itališkus minosvaidžius, tačiau jos vadovybė taip pat prašė leidimo juos saugiai naudoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius kalbėjo apie asmeninės iniciatyvos svarbą kare ir apie tai, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniuose kyla sunkumų priimant sprendimus dėl ginklų panaudojimo.

Apie tai jis kalbėjo „YouTube“ kanalo „Feigin Live“ eteryje.

Pasak prezidento patarėjo, viena iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigadų gavo itališkus minosvaidžius, o šio padalinio vadovai kreipėsi į Arestovičių su prašymu išduoti dokumentą dėl saugaus šių ginklų naudojimo.

Toks prašymas jam sukėlė piktą sumišimą.

„Kale**, karas yra dėl šalies išlikimo. O jūs, sušikti bosai, majorai, pulkininkai, papulkininkiai, negalite pakelti užpakalio ir priimti sprendimo panaudoti minosvaidžius, kuriuos jums davė Gynybos ministerija ir Generalinis karinis štabas. Kokių dar pažymėjimų reikia??“ – sakė Arestovičius ir pridūrė, kad karinei vadovybei buvo gėda.

„Atrodo, kad jie didvyriškai šaudo, nes tokia paprasta logiška išvada, kad jei Generalinis štabas perdavė minosvaidžius, tai tikriausiai bus įmanoma iš jų iššauti ir išlaikyti visus reikiamus testus“, – aiškino Arestovičius ir pažymėjo, kad ne tik Vakarų šalių vadovybė negali laiku priimti sprendimų dėl ginklų tiekimo, bet ir kai kurie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkai.

 

Jis taip pat išreiškė viltį, kad Vakarų šalių atstovai ilgainiui perduos Ukrainai daugkartinio paleidimo MLRS raketų sistemas, kurios leis efektyviai pasipriešinti Rusijos kariuomenei Donbase. O tai gali būti lemiamas veiksnys kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(79)
(1)
(78)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: