[Žinios trumpai] „The New York Times“: Rusijos karinė vadovybė vėl pateko į senus spąstus, mūšis dėl Donbaso greičiausiai bus paskutinis  ()

Jei Rusijos armija greitai nepasieks reikšmingų laimėjimų mūšio lauke Ukrainoje, karas gali baigtis aklaviete, o Donbaso mūšis taps paskutiniu dideliu puolimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „The New York Times“, paskelbęs interaktyvią medžiagą su Ukrainos ir Rusijos karių pozicijomis ir pasiekimais fronto linijoje.

Straipsnyje rašoma, kad net ir po nepavykusio bandymo užgrobti Kyjivą Rusijos karinė vadovybė patenka į senus spąstus, išsklaidydami savo pajėgas per daug vietų vienu metu. Po mėnesio aktyvaus puolimo Donbase Rusijos Federacija gali tik „pasigirti“ užėmusi Popasną ir Mariupolį, tačiau abiem atvejais Ukrainos ginkluotosios pajėgos leido tai padaryti.

Dabar Rusijos kariai juda į šiaurę nuo Popasnos, tikėdamiesi apsupti Ukrainos pajėgas Sjeverodonecke ir įkurti ten „antrą Mariupolį“. Greičiausiai Ukrainos kariškiai miestą išlaikys kuo ilgiau, stengdamiesi padaryti kuo daugiau žalos okupantams.

Leidinys rašo, kad šių pergalių nepakanka, kad Rusija įgytų Donbaso kontrolę. Be to, Rusijos kariai, skirtingai nei Ukraina, neturi patikimo karinės ir įrangos tiekimo. Kuo toliau rusai žengia į priekį, tuo ilgėja jų tiekimo linijos ir jie tampa labiau pažeidžiami Ukrainos kontratakų. Dėl šios priežasties Rusija turi perdislokuoti savo karius, kad apgintų jau užkariautą teritoriją.

 

Rusai turi ribotą laiką, kad suteiktų naują impulsą puolimui ir pasiektų apčiuopiamų sėkmių. Po to jie bus priversti užimti gynybines pozicijas, o karo eiga sulėtės. Būtent todėl ekspertai įsitikinę, kad mūšis dėl Donbaso bus paskutinis didelis Rusijos Federacijos puolimas Ukrainoje.

Anksčiau „The Times“ paskelbė, kad britų „Brimstone“ raketos pakeitė mūšio dėl Donbaso „dinamiškumą“. Jos kelia rimtą grėsmę „pažeidžiamoms“ rusų formuotėms, net jei jos yra kelios mylios nuo fronto linijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(75)
(2)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: