[Žinios trumpai] Vokietija šokiruota Lenkijos kaltinimų nevykdant pažado dėl tankų: paskelbė, kur šiuo metu yra Leopard 2A7 ir kas su jais vyksta  ()

Tai kas teisus: Vokietija ar Lenkija?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos vyriausybė nesutinka su  Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos kaltinimais, pareikštais  dėl to, kad Vokietija neištesėjo savo pažado ir neišsiuntė Lenkijai tankų, pažadėtų mainais  vietoj tų, kuriuos Lenkija išsiuntė į Ukrainą.

Tai per spaudos konferenciją Berlyne pareiškė vyriausybės atstovas Steffenas Gebeshtreitas.

„Sakyčiau, Federalinė vyriausybė yra priblokšta“, – sakė Gebeshtreitas, paklaustas apie kaip buvo sureaguota į Lenkijos prezidento kaltinimus.

Pranešama, kad vakar Lenkijos prezidentas Duda apkaltino Berlyną nesilaikant pažado išsiųsti naujus tankus, kurie turėjo pakeisti tas transporto priemones, kurias Lenkija siuntė į Ukrainą padėti šaliai, kovojant prieš agresorių.

Tačiau Gebeshtreitas paprieštaravo, sakydamas, kad Vokietijos vyriausybė nuo pat pradžių aiškiai pasakė, kad „pamatysime, ką galime padaryti“.

„Lenkija prašė perduoti jiems moderniausius pagrindinius kovos tankus Leopard 2A7, tačiau čia mes turėjome problemą,  pats Bundesveras tokių tankų turi tik apie 50“, – sakė jis ir pridūrė, kad  „jie dar turi būti pagaminti“.

Gebeshtreitas taip pat tvirtino, kad apie šias aplinkybes buvo aiškiai pranešta Varšuvai.

 

„Praėjusią savaitę žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kuriuose buvo kritikuojami neva mūsų nepavykę tankų mainai, o vakar Lenkijos prezidentas tai dar kartą pakartojo prieš kamerą:

„Mes į tai atsižvelgėme, bet vis vien manome, kad tai neteisinga."

Praėjusią savaitę Vokietija paskelbė apie vadinamuosius žiedinius mainus su Čekija. Berlynas nori NATO partneriui suteikti 15 tankų Leopard 2 iš turimų atsargų ir taip jais kompensuoti sunkiosios ginkluotės tiekimą iš Čekijos į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(2)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: