[Žinios trumpai] Putinas atsidūrė „tarp dviejų ugnių“: skelbiama apie vidinį konfliktą Kremliuje  ()

Rusijos elitas nepatenkintas vykdoma prezidento Vladimiro Putino  politika kare su Ukraina


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidento vykdoma politika netenkina nei tų, kurie nori taikos, nei tų, kurie nori karo, jie dar save vadina „vanagais“, apie tai rašo „Meduza“, remdamasi artimų Kremliui šaltinių pasakojimais.

„Verslininkai ir daugelis vyriausybės narių nepatenkinti, kad prezidento pradėtas karas susilaukė didelio sankcijų masto, su kuriuo neįmanoma normaliai gyventi. „Vanagai“ nepatenkinti „specialiosios operacijos“ vykdomu tempu. Jie mano, kad reikia veikti ryžtingiau“, – sakė šaltinis.

Rusijos Federacijos prezidento administracijai artimi šaltiniai žurnalistams patikslino, kad „vanagai“mano, kad reikia veikti griežčiau – paskelbti visuotinę šauktinių mobilizaciją, kovoti „iki pergalės“, pasak jų, idealiausias variantas būtų Kijevo užėmimas.

Rusijos kariai vasario 24 d. anksti ryte įsiveržė į Ukrainą. Rusijos valdžia plataus masto agresiją pavadino ne karu, bet „specialia operacija“, kuria, be kita ko, buvo siekiama ukrainiečių „nutautininimo“.

Priešas pirmiausia bombardavo karinius objektus, o vėliau apšaudė civilių gyventojų būstus. Nemažai pasaulio šalių, ypač JAV, ES valstybės narės ir Kanada, Rusijai paskelbė naujas sankcijas, didelės įmonės sustabdė bendradarbiavimą su Rusija.

 

Britų laikraštis „The Telegraph“ rašė, kad Rusijos Federacija tapo trečiarūše valstybe, o jos prezidentas įvardintas vienišiausiu žmogumi Žemėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(3)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: