[Žinios trumpai] Ukrainoje jau nufilmuota T-62 kolona - tiesiog metalo laužas? Labai įdomi situacija su jų sviediniais (Video)  (4)

Rusų okupantai į Ukrainą  pradėjo siųsti senovinius sovietų tankus T-62.

30 tankų jau Melitopolyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar 2013 metais Rusijos Federacijos gynybos ministerija pripažino, kad šio tanko pabūklams sviedinių sandėliuose nėra, bet rusų okupantai  šiuos senovinius sovietų tankus pradėjo siųsti į Ukrainą. Socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip traukinys veža T-62 tanką, numanoma traukinio kryptis - Ukraina.

Manoma, kad T-62 tankai pajudėjo  iš saugojimo punkto, kuris randasi  904 CZMR, Kamensk-Shakhtinsky mieste, Rostovo srityje.

„InformNapalm“ informuoja, kad šie tankai papildys  150 MSD 8A bazę.

Novoozernuose, laikinai okupuoto Krymo teritorijoje, 943 mobilizavimo dislokavimo paramos centre, pradėtas saugykloje esančių tankų T-62 prikėlimas. 

Pietų karinės apygardos vadovybė jau formuoja pirmąjį pulką Juodosios jūros laivyne, kuris bus aprūpintas  T-62 tankais.

Paskutinį sykį  tokio tipo Rusijos tankai buvo panaudoti ir prarasti 2008 m. rugpjūčio mėn. invazijos į Sakartvelą (Gruziją) metu.

 

Rusija pradeda naudoti sovietinį metalo laužą kare Ukrainoje dėl darbo jėgos ir įrangos praradimo. Gegužės 25 d. duomenimis,  Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau sunaikino 29 450 įsibrovėlių ir 1 305 tankus.

Neseniai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas patvirtino, kad pasenęs T-62 išvežtas iš saugyklos. Šie tankai, kuriuos SSRS išėmė iš gamybos dar aštuntajame dešimtmetyje, bus naudojami atsarginių bataliono taktinėms grupėms, suformuotoms siųsti į Ukrainą, aprūpinti.

Tačiau dar 2013 metais Rusijos žiniasklaida pranešė apie Rusijos gynybos ministerijos ketinimus atsikratyti T-62. „Dabartinėmis sąlygomis T-62 vertė yra labai maža. Taigi protingiau juos išardyti, nei leisti pinigus saugojimui. Be to, sandėliuose nėra jiems sviedinių ", – tuomet aiškino „Izvestijos" šaltinis.

 

Atnaujintais duomenimis, Zaporožės regiono karinė administracija pranešė, kad 30 tankų jau atvyko į Melitopolio miestą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(3)
(29)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: