[Žinios trumpai] Žvalgybos vadovas: Putinas turėjo variantų dėl Ukrainos, bet pasirinko patį kvailiausią ir jam startą davė paskutinę akimirką  (2)

Pagrindinis Putino plano aspektas buvo ne vėliau, nei trečią dieną užgrobti Kyjivo administracinius pastatus, ir ne vėliau, nei dešimtą dieną užbaigti aktyviąją karinę fazę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-25 [Žinios trumpai] Žvalgybos vadovas: Putinas turėjo variantų dėl Ukrainos, bet pasirinko patį kvailiausią ir jam startą davė paskutinę akimirką  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turėjo ir kitų, realesnių galimybių susidoroti su Ukraina, tačiau pasirinko visiškai nevykusį atviros agresijos variantą. Taip „Ukrainskaja Pravda“ teigė Ukrainos karinės žvalgybos vadovas Kirilas Budanovas.

„Jis turėjo keletą variantų, kaip visa tai įgyvendinti. Sakau jums kaip žvalgybos pareigūnas: jis turėjo absoliučiai realias galimybes, kurios per gana trumpą laiką galėjo mums baigtis pakankamai blogai. Ir buvo visiškai nevykęs, kaip sakoma, gyvuliškas variantas – atvira agresija. Buvo žmonių, kurie net ir sakė Putinui, kad atviros agresijos variantas visada egzistuoja, tačiau tai nėra pats geriausias variantas. Na, pagal gerą rusišką tradiciją iš visų gerų ir blogų variantų Rusijos caras visada išsirinks blogiausią. Ir jis padarė tą patį... Iš visų variantų – o buvo ir gerai suplanuotų variantų tokiai operacijai atlikti – Putinas pasirinko patį kvailiausią ir žiauriausią variantą“, – sakė jis.

Pagrindinis Putino plano aspektas buvo ne vėliau, kaip trečią dieną užgrobti Kyjivo administracinius pastatus, ir ne vėliau, kaip dešimtą dieną užbaigti aktyviąją karinę fazę, tai yra visiškai sunaikinti bet kokį pasipriešinimą teritorijoje iki Dnipro upės.

„O toliau viskas jį domino mažiau, jis suprato, kad ten nebus pasipriešinimo ir viskas tiesiog automatiškai pasibaigs. Turėjo būti naujas Ukrainos lyderis, visiškai kontroliuojamas Rusijos, kuris vykdytų politiką, tenkinančią Putiną“, – pridūrė Budanovas.

 

Anot jo, bėglį Viktorą Janukovyčių norėta kaip nors panaudoti procesams įteisinti, kaip laikinosios vyriausybės narį.

„Žmonių galvose kartais sukasi kvailos mintys. Kažkodėl jie tikėjo, kad į Janukovyčių bus žiūrima geriau, nei į bet kurį kitą... Viskas buvo ruošiama, lyg jis būtų tariamai teisėtas. Tai juk jo frazė „aš – teisėtas“. Laikinoji vyriausybė, laikinosios vyriausybės narys“, – pratęsė mintį Budanovas.

Anksčiau Budanovas yra minėjęs, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas galutinį sprendimą dėl plataus masto invazijos į Ukrainą priėmė likus maždaug 13 valandų iki jos pradžios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: