[Žinios trumpai] Ar „Azov“ yra naciai? Karo analitikas paaiškino, kaip yra iš tiesų  ()

Karo analitikas Tomas Cooperis šiuo metu dažnai rašo apie Rusijos karą prieš Ukrainą. Jis dažnai girdi klausimą - ar tiesa, kad „Azov“ yra nacistinė organizacija?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Cooperis atsako paprastai - 2022 metais „Azov“ nėra naciai. Cooperis neneigia, kad „Azov“ buvo įkurta kaip kraštutinių dešiniųjų organizacija, kurioje nacionalistinės idėjos ir net senieji nacių simboliai nebuvo nepastebimi. Tačiau nacių nekenčia ne tik Rusija, bet ir Vakarai, todėl Ukrainai reikėjo sprendimų, kurie pakeistų „Azov“ struktūrą.

Pasak Cooperio, nuo 2017 metų Kyjivas aktyviais veiksmais depolitizavo „Azov“ pulką, pašalino neo-nacius. Prie šio proceso labai prisidėjo ir vienas žydas, kuris tarnauja „Azov“. Ukraina įvedė griežtą patikrą, kad neo-nacistines idėjas palaikantys žmonės nepatektų į jos ginkluotasias pajėgas. Buvo vedami ir mokymai.

Rezultatas - Cooperis teigia, kad dabar „Azov“ istorija nebėra svarbi. Tie ankstyvieji ryšiai su neo-naciais tiesiog nebeturi reikšmės, nes dabartinis „Azov“ nėra „Azov“ iš 2017-ųjų ar ankstesnių metų.

 

Rusija dažnai kartoja, kad „Azov“ yra nacistinė organizacija. Keliamos ir nuotraukos su svastikų tatuiruotėmis ar kitais simboliais. Tačiau „Azov“ nebeturi politinės dalies, o ryšiai su neo-nacizmu buvo sistemingai karpomi. Jei Rusija tikrai norėtų kovoti su naciais, tai neturėtų „Wagner“ grupės, kurios vadas turi nacistinių simbolių tatuiruočių, ir nepalaikytų ryšių su Donecko separatistais, kurie tų simbolių taip pat nevengia.

(24)
(1)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: