[Žinios trumpai] Buvęs JAV elitinių pajėgų karys apie karą Ukrainoje: „Tai sunkiausi mūšiai mano gyvenime“  ()

Kovo mėnesį 30-metis Kevinas kartu su kitais kovotojais iš elitinės specialiųjų pajėgų veteranų grupės, daugiausia amerikiečių ir britų, keturias dienas praleido Irpeno SPA centre. Šį pastatą jie vadino „namu iš pragaro“ – kartais priešas buvo tiesiogine prasme 50 metrų atstumu nuo jų. Apie tai praneša CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Kevino, kurio pavardė neskelbiama dėl saugumo, tai buvo pažangiausia Ukrainos pajėgų pozicija Irpene, kadaise turtingame Kyjivo priemiestyje, kuris dabar tapo Rusijos karinių nusikaltimų sinonimu.

Pasak amerikiečio, jis kartu su savo grupe buvo iš kariškių, kurie stebėjo Rusijos ginkluotųjų pajėgų žiaurumus prieš civilius gyventojus Kyjivo srityje. Nepaisant ilgametės patirties kovos su terorizmu operacijose, tarnaujant Irake ir Afganistane, jis teigia, kad intensyviausi jo gyvenimo mūšiai buvo Ukrainoje.

Pasak Kevino, jis kartu su naujais ginklo draugais taikė daugybę partizanų taktikos būdų, kurie buvo naudojami prieš Amerikos kariuomenę. Dabar jie patys turėjo tapti sukilėliais.

„Viskas labai decentralizuota. Mažos taktinės grupės čia neabejotinai yra didelis privalumas“, – aiškino Kevinas, kaip paskirstomos pareigos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų svetimšalių legione.

„Buvo kaip kokiame filme: nuo pat pradžių visiška beprotybė“, – pastebėjo buvęs specialiųjų pajėgų karininkas. – Tankai, sraigtasparniai iš viršaus. Buvo girdėti, kaip skrenda rusų sraigtasparniai. Atvirame lauke rusai iš sraigtasparnių nutupdė desantą. O kiek jų daug!“

Amerikoje Kevinas turėjo darbą, tačiau nusprendė jį palikti ir atsiliepti į Ukrainos prezidento kreipimąsi, skirtą patyrusiems kariams iš viso pasaulio.

 

Užsieniečių legione buvęs vadas gauna kuklų atlyginimą pagal Amerikos kariuomenės standartus – 2–3 tūkstančius dolerių. Be to, savo įrangai teko išleisti daug daugiau.

Svetimšalių legiono dydžio klausimas yra priskiriamas valstybės paslapčiai, tačiau, anot spaudos tarnybos, tokios „simbiozės“ buvimas gerokai priartina Ukrainos pergalės dieną.

JAV karių siuntimas į Ukrainą būtų „prezidento sprendimas“. Tokį pareiškimą išsakė JAV armijos generolas, tokie planai jau kuriami. Tačiau bet kokiam projektui, kuriuo siekiama aprūpinti Ukrainą amerikiečių kariais, reikės J. Bideno pritarimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: