Atskleidė, kodėl Ukraina nepradeda rimto puolimo: penki kovotojai laukia, kol vienas kovoja  ()

Gynybos paramos fondo vadovas Vaidotas Malinionis Žinių radijo laidoje „Dienos klausimas“ teigė, jog persvarą personalo skaičiumi turi Rusijos pusė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bet tik tiek, kad jie neturi to personalo, kuris galėtų būti efektyviai naudojamas iš karto. Negali jie šiandien paimti ir po savaitės ar dviejų naudoti. Reikia pusės metų maždaug, kad jie būtų apmokyti ir integruoti į tą mūšį“, – sakė V. Malinionis.

Pašnekovas sutiko, kad šią procedūrą laiko prasme galima trumpinti ir žmones į karo lauką vesti tiesiog „iš gatvės“, tačiau tai nebus efektyvu. Ukrainiečiai, anot V. Malinionio, rezervo turi, tačiau atsiranda kita problema – to rezervo apginklavimas.

„Jie bus „patrankų mėsa“. Ir ukrainiečiai taip pat, jie turi rezervą, to personalo, kurį gali mobilizuoti. Bet didesnė problema yra ne personalas, visgi, o įranga, ginkluotė, kurią ukrainiečiai dabar gauna. Net ir šiai dienai patys ukrainiečiai sako, kad jie turi ginklų mažiau nei kovotojų, santykiu vienas prie šešių – penki kovotojai laukia, kol vienas kovoja“, – žiniomis dalijosi jis Žinių radijo eteryje.

 

Bet gera žinia – JAV prezidento Joe Bideno pasirašytas lendlizo dokumentas.

„Ir jau gali įsigyti ginkluotę pagal tą formulę lendlizo. Aišku, tai užims laiko, bet tikiu, kad tiek amerikiečiai, tiek ir kiti draugai greičiau tuos ginklus pristato, tos apimtys didėja, bet vis tiek užima laiko atvežimas, apmokymas personalo“, – kalbėjo V. Malinionis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(59)
(4)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: