[Žinios trumpai] Patyręs žvalgybos pareigūnas: Putinas bijo tik dviejų tipų žmonių – patvirtino, kad pasikėsinimas buvo  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nesirodo viešumoje, nes bijo dėl savo gyvybės. Kai dėl karinių nesėkmių Ukrainoje Rusijos lyderio pozicija sukrečiama, jis gali būti nužudytas per teroristinį išpuolį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Youtube“ kanalo „Ukraina 24“ eteryje kalbėjo buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas generolas Nikolajus Malomužas.

Anot N. Malomužo, Rusijos Federacijos prezidentas baiminasi „arba tų žmonių, kurie su juo dirbo ir šiandien turi kokių nors problemų, arba kariuomenės ir specialiųjų tarnybų, kurios nesutaria su juo“.

„Ar yra prielaidų pasikėsinimui nužudyti ateityje? Manau, kad yra, nes dauguma iš V. Putino aplinkos supranta, kad jis nuėjo labai toli, kad nėra perspektyvų ne tik V. Putinui, bet ir Rusijai, o atsakyti už viską turės ir jo aplinka. Nacionalinio saugumo tarybos ir gynybos vadovybė – Patruševas ir Medvedevas, FSB vadovas Bortnikovas ir kiti „specialiojoje operacijoje“ dalyvaujantys, bet realiai karo nusikaltimus vykdantys lyderiai atsakys lygiai taip pat kartu su V. Putinu... Akivaizdu, kad šie žmonės gali kelti grėsmę“, – aiškino žvalgybos pareigūnas.

Anot jo, V. Putino aplinkoje dar nėra tos grupės žmonių, kurie galėtų pasikėsinti, bet „su nuostoliais fronte, su didelėmis prielaidomis, kad Rusija pralaimės, vėliau saugumo pajėgos gali sukilti prieš patį V. Putiną“.

„Tokios yra būtinos sąlygos, kad teroristinį išpuolį galėtų įvykdyti grupė žmonių – kai yra aiškūs praradimai, kai V. Putinas nusilpsta, tada atitinkamai jie ieško realių išeičių iš situacijos ir kaip nors pasiteisins savo veiksmus, pavyzdžiui, neutralizuojant V. Putiną. Ir tai gali būti tikras teroristinis išpuolis“, – pabrėžė N. Malomužas.

 

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos vadovas Kirilas Budanovas sakė, kad neseniai prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą buvo nesėkmingai pasikėsinta į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

„Neseniai buvo net pasikėsinimas į jį, kaip sakoma, Kaukazo atstovų. Tai nevieša informacija. Visiškai nesėkmingas bandymas, bet tikrai įvyko... Tai buvo maždaug prieš 2 mėnesius“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: